Tænk før du klikker: Ny virus spreder sig via Facebook

En ondsindet virus har indtaget Facebook og sender virusbefængte beskeder videre. Arkivfoto: REUTERS/Thomas White/File Photo

Tænk før du klikker: Ny virus spreder sig via Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En ondsindet virus har indtaget Facebook og Messenger og sender virusbefængte beskeder videre.

En virus hærger på Facebook og den tilhørende besked-app, Messenger.

Peter Kruse, der er it-ekspert i firmaet CSIS Security Group, blev søndag opmærksom på den ondsindede virus, der ifølge ham kan have ramt i tusindvis.

- Det er svært at sige, hvor mange der er tale om, fordi man kan være ramt uden at vide det. Det kan være 10.000 eller 100.000, men det er med sikkerhed mindst tusind mennesker alene i Danmark, siger han.

Ifølge Peter Kruse overtager virusset ikke identiteter. Derimod klikker den ind på flere reklamer, hvilket sikrer bagmændene penge.

Den kan også klikke ind på andre hjemmesider. Det kan give computeren flere vira, der kan skabe langt større problemer for de berørte.

Virussen, der går under navnet Vikin, bliver spredt både via facebookopslag og i private beskeder i Messenger. Det sker ved, at man modtager et link til en video fra en ven eller bekendt.

Linket fører til en hjemmeside, der ligner YouTube, og som fortæller, at man skal installere et plug-in for at se videoen. Gør man det, installerer virussen, og den vil sprede sig videre gennem venne-netværket på Facebook.

Derfor skal man være opmærksom på, at man kun installerer plug-ins fra kendte afsendere. Er uheldet ude, skal man slette udvidelsen, genstarte sin browser og lave et nyt kodeord til Facebook.

Det kan tager timer eller dage, før virussen ikke rumsterer online længere, mener Peter Kruse.

Det er ifølge ham langtfra det sidste, vi har set til ondsindede angreb via Facebook, fordi vi har større tillid til det sociale medie end eksempelvis mail.

- De kriminelle har set, at Facebook er en oplagt platform til at sprede ondsindet kode, og det kommer vi desværre til at se dem misbruge i fremtiden også, siger han.

Tænk før du klikker: Ny virus spreder sig via Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce