I et klip fra en TV Syd-dokumentar om Carl Holsts valgkamp, beder den daværende regionsrådsformand sin nuværende spindoktor Christian Ingemann Nielsen om at håndtere indkommende pressehenvendelser under valgkampen. Dengang var Ingemann dog ikke ansat til at hjælpe Carl Holst med pressens spørgsmål.

Siden weekenden har der været stor tumult om forsvarsminister og tidligere regionsrådsformand Carl Holst og hans spindoktor Christian Ingemann Nielsen.

De to er havnet i et sandt mediestormvejr, da flere politikere mistænker Holst for at have brugt Ingemann som personlig assistent og som en del af planlægningen af sin valgkampagne, men finansieret af penge fra den regionale kasse.

Samtidig har flere medier herunder JydskeVestkysten i de seneste dag dokumenteret, hvordan Ingemann Nielsen har sendt blandt andet læserbreve under Folketingsvalget på vegne af Carl Holst.

Christian Ingemann Nielsen var ansat til at varetage et projekt i Region Syddanmark kaldet Smart Velfærd og Vækst, men meget tyder på, at Ingemann primært har fungeret som personlig assistent for den daværende regionsrådsformand.

Hidtil har begge afvist, at Ingemann skulle have hjulpet Carl Holst, men nu viser et tv-klip fra TV Syd noget ganske andet.

I klippet, der stammer fra stationens dokumentarudsendelse "Carls Valg", der er optaget i forbindelse med Folketingsvalget i juni, beder Carl Holst direkte Christian Ingemann Nielsen om at håndtere de pressehenvendelser, der måtte komme.

- Ingemann, der kommer sikkert en masser journalistforespørgsler, og..., siger Carl Holst, hvorefter Christian Ingemann Nielsen svarer:

- Vi tager det, som det kommer.

- Hjælp dem med at sende dem videre, så godt du kan, afslutter Carl Holst, inden han forlader formandskontoret i regionshuset i Vejle.

Du kan se klippet (spol cirka to minutter og ti sekunder frem) her.

Næstformand: Misbrug af regionens midler

JydskeVestkysten har vist tv-klippet til næstformand i Region Syddanmark, Poul-Erik Svendsen (S) . Han kalder det endnu et "besynderligt sammenfald".

- Den besked Carl Holst giver Christian Ingemann Nielsen har ikke meget med Projekt Smart Velfærd at gøre. I jobbeskrivelsen hører der noget kommunikation med, men det skal relatere sig til projektet. Og det gør det ikke her, siger Poul-Erik Svendsen og fortsætter.

- Det er nu så mange indicier og klare beviser på, at der er foregået ting, der ikke er i orden. Nu afventer vi forvaltningens redegørelse (på et møder her til eftermiddag, red.), men det her er simpelthen ikke i orden. Det er misbrug og en omgang med regionens midler, som man ikke kan tillade sig, siger Poul-Erik Svendsen.

Partikollega Karsten Uno Petsersen er enig:

- Det er ren tilståelse. Ingemann bliver sat til at lave noget, der ikke har noget med Projekt Smart Vækst og Velfærd at gøre, og det er Carl Holst, der direkte sætter ham til det, siger Karsten Uno Petersen.

Fyens.dk og JydskeVestkysten har kontaktet Forsvarsministeriet for en kommentar, men vores opkald er ikke blevet besvaret.

Mere om emnet

Se alle
Krigsminister i skudlinjen: Tag med til Ingemanns-land

Krigsminister i skudlinjen: Tag med til Ingemanns-land

Kampagnemails lægger yderligere pres på Carl Holst

16
Nu erkender Holst: Ingemann var hans personlige assistent

Nu erkender Holst: Ingemann var hans personlige assistent