Den nye direktør på TV 2, Per Mikael Jensen, vil ikke tolerere, at ansatte i samme afdeling danner par.
Mange har fundet kærligheden og hinanden på TV 2. Men det skal være slut nu.

TV 2's nye direktør, Per Mikael Jensen, ønsker ikke, at ansatte på tv-stationen også danner par privat, hvis de arbejder tæt sammen.

- Jeg synes, det er uheldigt, hvis der er pardannelser i samme afdeling, eller hvis en chef og en af hans ansatte danner par privat, siger Per Mikael Jensen til Stiftstidende.

Kendte TV 2-par

Sportschef Morten Stig Christensen og program-chef Anne Engdal Stig Christensen.

Nyhedschef Michael Dyrby og redaktør Helle Høy.

Nyhedsvært Caroline Boserup og journalist på TV 2/Nyhederne Rasmus Tantholdt.

Programchef Bo Damgaard og souschef i juridisk afdeling Lisbeth Qvist.

Souschef på TV 2/Sporten Flemming Meier og underholdningsredaktør Anette Rømer.

- Jeg har ingen dårlige eksempler at henvise til, men vi vil lave en klar politik på området for at imødegå, at de opstår.

Gælder kun nyansatte

Adskillige kendte navne i fremtrædende stillinger danner par på TV 2. Men hverken de eller andre længere nede i organisationen bliver ramt af de nye regler.

De gælder kun for nye medarbejdere, som der til gengæld ansættes i massevis af i denne tid, alene omkring 100 på den kommende nyhedskanal.

Nyhedschef Michael Dyr-by er gift med redaktør Helle Høy, som han også er øverste chef for. Han siger:

- Med de nye regler kunne min hustru og jeg ikke arbejde i samme afdeling, som vi gør i dag. Jeg er enig i, at det er fornuftigt med et regelsæt på dette område, og skønt snittet efter min mening kunne være anderledes, har jeg taget reglerne til efterretning.

Har set bort fra nogle

Michael Dyrby oplyser, at det ved ansættelsen af medarbejdere på Nyhedskanalen har været nødvendigt at se bort fra nogle på grund af den nye par-politik.

Tillidsmand Lennart Sten, TV 2, synes, det er fint med en formuleret par-politik.

- Det er problematisk, hvis man er chef og danner par med en af sine ansatte. Der må ikke være tvivl om, hvorvidt beslutninger træffes på arbejdspladsen eller derhjemme ved køkkenbordet eller i sengen.

- Det er heller ikke smart, hvis to i samme afdeling bor sammen, men her er TV2 efterhånden så stor en arbejdsplads, at det ofte vil være muligt, at en af parterne kan få arbejde i en anden afdeling, tilføjer Lennart Sten.

Opgave for HR-chef

Opgaven med at formulere en helt præcis par-politik får den nye personalechef på TV2, Gitte Mandrup, der tiltræder 1. september.

- Det er en god idé med sådanne regler. Det er indlysende, at man ikke kan have ægtefæller, hvor den ene er chef for den anden på arbejdspladsen, siger Gitte Mandrup, der dog ikke vil udtale sig yderligere om TV 2, før hun tiltræder.

Hos Danmarks største virksomhed, A.P. Møller Mærsk A/S, findes ingen formuleret kærlighedspolitik.

- Vi har hidtil løst de sager, der har været mellem medarbejdere, der bliver kærester eller gift, ved at en af dem har få job andet sted i organisationen, siger informationsmedarbejder Thomas Grøndorf.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Ny TV 2-chef, nye tider

TV 2-chef: Det kan ikke undgås

TV 2-chef: Det kan ikke undgås

Virksomheder uden kærlighedspolitik