Sygeplejerskers store arbejdspres går ud over patienter

Skadestuesygeplejersker løber meget stærkt, for stærkt, mener de.
Foto: Johans Mikkelsen/POLFOTO

Sygeplejerskers store arbejdspres går ud over patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejersker på landets skadestuer er overrumplet af travlhed, og det går ud over patienterne.

Lang ventetid, mangel på informationer og stresset personale. Det er, hvad patienter kan opleve, når de kommer på skadestuen, og arbejdsmiljøet er nu blevet så dårligt, at det rammer kvaliteten i behandlingen og dermed også patienterne.

Det fremgår af en ny rapport fra Dansk Sygeplejeråd.

Undersøgelsen viser, at 59,5 procent af sygeplejerskerne på landets akutmodtagelser har oplevet, at forsvarlig sygepleje var under pres på grund af dårligt arbejdsmiljø.

Sygeplejerske Susanne Bach Laursen arbejder på akutafdelingen på Slagelse Sygehus, som modtager skadestuepatienter. Hun oplever, at arbejdspresset går ud over patienterne.

- Vi føler ikke, at vi er nok hænder på arbejde, og der bliver hurtig fyldt op med patienter, som venter i timevis. Det er meget frustrerende og fagligt utilfredsstillende, siger Susanne Bach Laursen.

I sygeplejerskernes faglige organisation er man slet ikke tilfreds med arbejdsmiljøet på landets skadestuer.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, og hverken patienter eller medarbejdere kan være tjent med de forhold, siger Dorte Steenberg, der er næstformand for Dansk Sygeplejeråd.

Hun opfordrer både regionerne og hospitalsledelserne til at sikre, at forholdene bliver forbedret markant.

- Vi kommer ikke uden om, at det kræver dygtig ledelse og medarbejderinddragelse at få styrket arbejdsmiljøet på skadestuerne.

- Og der skal være den nødvendige videreuddannelse, når de får nye opgaver samtidig med, at der skal være det rette antal medarbejdere på arbejde til at tage sig af patienterne, siger Dorthe Steenberg.

Sygeplejerskers store arbejdspres går ud over patienter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce