Sygeplejersker ned i løn


Sygeplejersker ned i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adskillige sygeplejersker på Odense Universitets Hospital (OUH) står til en alvorlig lønnedgang. Det sker, hvis ledelsens ønsker om at afspadsere overarbejde og weekend- tillæg bliver effektueret.

OUH kæmper stadig med dønningerne af en budget-overskridelse på små 100 millioner kroner, og for at få mere balance i økonomien har centerchef i Hjerte-kræft-centeret, Bente Kowal, skrevet rundt til sine afdelingsledere for at minde dem om, at overenskomsten åbner mulighed for at sende folk på afspadsering i stedet for at udbetale overarbejdet og weekendtillægget som løn. Det sidste har været praksis på OUH gennem en lang årrække.

Ledelsen initiativ har skabt surhed hos nogle af de sygeplejersker, der står til at gå 1500 kroner ned i løn om måneden, erfarer Stiftstidende. De føler sig som syndebukke for fejl begået højere oppe i systemet, men ønsker ikke at stå frem med navn.

Fagforeningen Dansk Sygeplejeråd (DSR) bakker dog op om centerchefens idé:

- OUH har lavet så meget indtil nu, at der ikke er penge til at fortsætte på fuld damp. Ved at tage færre folk ind, bliver det muligt at afspadsere, og så undgår vi, at nogle af vores medlemmer skal fyres. Derfor synes jeg, løsningen er i orden. Men det forudsætter selvfølgelig, at der kommer færre patienter, ellers kan det ikke lade sig gøre, siger amtsformand Bo Smith.

Frivilligt

Sagen har også været behandlet blandt sygeplejerskernes tillidsfolk i det såkaldte TR Kollegium. Her blev man enige om, at afspadsering kun kan bruges i en meget be-grænset periode. To forudsætninger skal være opfyldt:

1) Afspadseringen skal være frivillig.

2) Man skal kunne planlægge og afholde både ferie og omsorgsdage, inden man bliver sendt på afspadsering.

Det er også et krav, at afdelings-ledelsen ikke planlægger med over- og merarbejde.

- Sygeplejerskerne kan kun afspadsere, hvis aktivitetsniveauet bliver mindre. Og det kan jeg ikke se, at det gør. Ledelsen skulle hellere gå ind og pege på nogle områder, hvor der skal drosles ned, siger Kirsten Nikolajsen, tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på afdeling X (hæmatologisk), som hører under Hjerte-Kræftcentret.

Kritiske situationer

Afdeling X er et godt eksempel på et sted, som har problemer med at afspadsere. Det er en såkaldt semi-intensiv afdeling for meget syge, kræftramte mennesker, som indlægges akut. Her kommer folk altså ikke fra en venteliste.

- Vores patienter er meget ressourcekrævende, og det har vi personale ansat til. Hvis vi sender for mange folk hjem, kan der opstå kritiske situationer, og det ønsker vi ikke. Samtidig er vi godt klar over, at vi har et budget, der skal overholdes. Derfor afspadserer vi, når det kan lade sig gøre. Men det skal være forsvarligt i forhold til plejen og patienterne, siger konstitueret oversygeplejerske Marianne Outzen fra afdeling X.

Centerchef Bente Kowal har selv fået ophidsede reak-tioner fra tillidsrepræsentanter på sin skrivelse om afspadsering.

- Det er tilsyneladende blevet misforstået, for jeg har ikke sagt noget om, at alt overarbejde skal afspadseres. Jeg har kun givet en tolkning af overenskomsten, hvor der rent faktisk står, at afdelings-lederne har ret til at planlægge med afspadsering. Det kræver selvfølgelig, at aktivitetsniveauet bliver mindre. Men hvordan? Er det ved at tage færre patienter ind, eller er det ved at sætte færre på arbejde? Det er selvfølgelig forskellig fra afdeling til afdeling, men det er da værd at diskutere, siger Kowal.

Sygeplejersker ned i løn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce