Sygeplejerskemangel bag aflyste indgreb


Sygeplejerskemangel bag aflyste indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske sygehuse må hvert år afsløse flere tusinde operationer, herunder hjerteindgreb, fordi der mangler intensivsygeplejersker.

Ifølge en ny opgørelse fra Dansk Sygeplejeråd mangler der her og nu næsten 500 intensiv- og anæstesisygeplejersker på landets sygehuse, og det har alvorlige konsekvenser for patienterne, vurderer formanden for det faglige selskab af anæstesi-, intensiv- og opvågningssygeplejersker, Birte Baktoft.

- Der er ingen tvivl om, at manglen på personale fører til aflysninger. Det betyder, at patienterne kommer til at gå i længere tid med smerter. Det giver dem en dårligere livskvalitet, og det er også psykisk belastende at få udskudt sin operation. Folk bliver bange, og i yderste konsekvens kan det betyde dødsfald, hvis f.eks. en hjertepatient igen og igen får udsat sin operation, siger Birte Baktoft til Berlingske Tidende.

Ifølge flere notater fra Sundhedsstyrelsen må sygehusene hvert år skride til aflysning af flere tusinde operationer. I første halvår af 2008 aflyste sygehusene næsten 17.000 operationer.

I regionerne bekræfter man, at der er betydelige flaskehalse på intensiv- og anæstesiområdet. Region Midtjylland og Region Nordjylland har derfor begge netop valgt at fordoble uddannelseskapaciteten på anæstesiområdet.

- Det er en akilleshæl. Ingen tvivl om det. Vi har eksempler på, at alt andet personale er på plads til operationer, men at de må aflyses, fordi der mangler anæstesi- eller intensivsygeplejersker, siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

Sygeplejerskemangel bag aflyste indgreb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce