Regionerne vil bygge nye sygehus og modernisere for 62 milliarder kroner. Regeringen skal spytte flere penge i kassen, mener regionerne.
Prisen for et moderniseret sygehusvæsen i Danmark er ifølge de fem regioner 62 milliarder kroner. Det viser en opgørelse lavet af Ritzau.

Regionerne lægger i disse uger sidste hånd på deres hospitalsplaner, der skal rykke sygehusvæsnet op i fremtidens Superliga. Og regionerne skal bruge langt flere penge til at bygge nyt og ombygge end de 25 milliarder kroner, regeringen har afsat til formålet.

- Den forskel er et udtryk for, at regeringen har lovet guld og grønne skove, men ikke vil finansiere det fuldt ud. Så står vi endnu engang med skægget i postkassen, og vi kan ikke bare skaffe flere penge, for vi er fuldt ud statsfinansierede. Det ville klæde regeringen at sætte flere penge af, eller i det mindste fortælle os, hvordan vi skal skaffe de penge, der mangler, siger Ulla Astman (S), formand for regionernes sundhedsudvalg og regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Regeringen har blandt andet peget på, at regionerne kan finde flere penge ved at effektivisere og sælge bygninger.

Mere om emnet

Se alle

Borgmester beklager sygehuslukning

To små sygehuse lukker

Sygehusplan koster 17 milliarder

Sygehusplan koster 17 milliarder