Sygehusplan ryster overlæger

Fortrolige dokumenter afslører, at Sundhedsstyrelsen planlægger at lukke en række afdelinger på OUH. Arkivfoto.
Foto: Mie Schärfe.

Sygehusplan ryster overlæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortrolige dokumenter afslører, at Sundhedsstyrelsen planlægger at lukke en række afdelinger på OUH. Fem overlæger retter en sønderlemmende kritik mod styrelsen. De mener, at der ikke ligger faglige argumenter bag.

Den 28. februar bliver gulvtæppet revet væk under en række afdelinger på Odense Universitetshospital. Dén dag fremlægger Sundhedsstyrelsen nemlig den såkaldte specialeplan. En plan, som skal være med til at skabe større og nere effektive afdelinger inden for sygehusvæsenet.

Sidste fredag udsendte Sundhedsstyrelsen i et internt dokument dens foreløbige forslag til, hvordan planen skal se ud. En af konsekvenserne er, at flere højtspecialiserede afdelinger på OUH skal nedlægges.

Altid Rigshospitalet

En række overlæger står nu frem og fortæller, hvordan de mener OUH bevidst bliver tilsidesat til fordel for Rigshospitalet og universitetshospitalet i Skejby.

- Der er en indgroet tankegang i Sundhedsstyrelsen om, at hvis noget skal samles ét sted, skal det være på Rigshospitalet. Hvis der er tale om to steder, skal det være på Rigshospitalet og i Skejby. Først derefter har OUH måske en chance, siger Arne Høst, som er ledende overlæge på hospitalets børneafdeling.

Det argument står Arne Høst ikke alene med. Som Stiftstidende i torsdags kunne fortælle, risikerer hele nyretransplantationscentret at forsvinde fra OUH, men også andre højtspecialiserede afdelinger er i farezonen.

Det drejer sig blandt andet om Sarkomcenteret, der behandler sarkomer - en ganske særlig kræftform. Den specialeansvarlige overlæge på området, Ole Skov, synes, at han kan se en klar tendens:

- Når man ser på, hvordan de forskellige specialer er blevet fordelt, er det sjældent Skejby eller Rigshospitalet, der har mistet noget. Det virker som et direkte angreb på Odense Universitetshospital.

Begyndelsen til enden

Flere af de læger, Stiftstidende har talt med, mener, at planen i sidste ende kan være begyndelsen til enden for OUH som universitetshospital - og at det i sidste instans også kan betyde at medicinuddannelsen på Syddansk Universitet kommer i fare. På universitetet holder de et vågent øje med situationen.

- Jeg ved ikke om det sætter hele uddannelsen på spil, men vi anser det som et problem, fortæller Ole Skøtt, dekan på universitets sundhedsvidenskabelige fakultet.

Sundhedsstyrelsen ønsker ikke at kommentere sagen før den 28. februar, hvor den endelige plan ligger klar.

Sygehusplan ryster overlæger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce