Sygehusplan koster 17 milliarder


Sygehusplan koster 17 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt fynsk supersygehus, der skal afløse det nuværende OUH, vil tidligst være klar om otte år.

Den nye sygehusstruktur for Fyn og Sydjylland, som regionsrådet vedtog i december 2007, vil koste 17 milliarder kroner, og det vil vare 10 år, inden planen er gennemført.

Det fremgår af den detailplan for den nye struktur, som regionspolitikere i disse dage lægger sidste hånd på.

På Fyn indebærer planen et nyt universitetshospital, der skal afløse det nuværende OUH. Da det vil vare mindst otte år, inden det nye universitetshospital til otte milliarder kroner står færdigt, så undgår regionspolitikerne ikke på kort sigt at foretage ombygninger på OUH.

Når det nye supersygehus står klar, lukker Ringe Sygehus. Allerede om et år flytter rygafdelingen i Ringe til Middelfart, og senere skal det nye universitetshospital overtage neurorehabiliteringen.

Også sammedags-sygehuset i Faaborg eksisterer på lånt tid. Opgaverne skal i løbet af nogle år overtages af Svendborg Sygehus, og efter planen skal Faaborg Sygehus sælges i 2012.

Akutberedskabet i Svendborg, der var én de varme kartofler, da debatten var på sit højeste i efteråret, bevares.

I den jyske del af regionen krakelerede den enighed, der ellers var opnået mellem Venstre og Socialdemokraterne.

Venstre ønskede akutsygehus i Aabenraa, mens Socialdemokraterne pegede på Sønderborg, men partiernes topfolk, Carl Holst (V), og Poul-Erik Svendsen (S), fandt sammen om et nyt sygehus mellem de to byer.

Men nu er enigheden strandet. For skal sygehuset placeres tættest ved Aabenraa eller tættest ved Sønderborg? Venstre peger på Kliplev syd for Aabenraa, mens Socialdemokraterne insisterer på Gråsten vest for Sønderborg..

Den store sygehusplan er afhængig af penge fra staten, men formand for regionens akutudvalg, Poul-Erik Svendsen (S), anser finansieringen for "rimelig sikker".

Sygehusplan koster 17 milliarder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce