Sygehuse afviser patienter ulovligt


Sygehuse afviser patienter ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med det frie sygehusvalg kan alle patienter vælge frit mellem de offentlige sygehuse. Men mange sygehuse afviser patienter fra andre regioner trods ledig plads.

Patienter, der vil springe ventetiden over på deres nærmeste sygehus og komme hurtigt til på sygehuset i naboregionen, bliver i stor stil ladt i stikken.

En lang række sygehuse bryder nemlig loven og afviser patienter fra andre regioner i strid med det frie sygehusvalg.

DR Nyheder har gennemgået sygehusenes officielle ventelister på sundhedsstyrelsens hjemmeside, www.venteinfo.dk. Her skriver mere end 50 afdelinger, at de ikke tager imod patienter uden for egen region - på trods af, at ventetiden er mindre end fire uger. Og det er ulovligt, fastslår både Sundhedsministeriet og en uafhængig ekspert.

- Hvis et hospital har en kortere ventetid end sygehuse i andre regioner, så kan de ikke lovligt afvise patienter, der kommer fra andre regioner. I den situation har patienten ret til at komme på venteliste til behandling, siger ekspert i sundhedsret Kent Kristensen fra Syddansk Universitet.

Forklaringen fra en række hospitaler lyder, at der er sket en fejl. Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) mener, at regionerne må træde i karakter og få løst problemet.

Regionernes formand, Bent Hansen (S), er enig og vil indskærpe over for hospitalerne, at informationerne fra afdelingerne skal være i orden. Han er ikke interesseret i, at flere patienter end nødvendigt bliver behandlet privat.

- Jeg vil helst have, at vi klarer så mange patienter som muligt selv. Og har man lukket for patienter uden for regionen uden at have grund til det, så skal det selvfølgelig ændres, siger han til DR Nyheder.

Sygehuse afviser patienter ulovligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce