Sygehusansattes rengøring dumper test

Rengøringen halter på flere af regionens sygehuse, når det gælder de ansattes egen rengøring. Pressefoto Kolding Sygehus

Sygehusansattes rengøring dumper test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Personalet på tre ud af fem sygehuse i regionen gør ikke godt nok rent, viser ny rapport. Til gengæld er rengøringen i top, når det gælder professionelle rengøringsfolk.

Sag: Mens de professionelle rengøringsfolk på regionens sygehuse klarer opgaven til UG, er der knap så rent, når sygehuspersonalet selv har været i gang med rengøringskluden.

Ifølge en ny halvårlig kontrolrapport foretaget af et eksternt firma dumper tre ud af fem sygehuse kontrollen, når det gælder sundhedspersonalets arbejde.

På Sygehus Sønderjylland, Sygehus Lillebælt og OUH Odense Universitets Hospital - Svendborg Sygehus er rengøringen i mellem 89,5 og 90,5 procent af de kontrollerede lokaler godkendt.

I lokalerne, som professionelle rengøringsfolk står bag, ligger procenten på fire sygehuse mellem 98,5 og 99,5, mens OUH Odense Universitets Hospital - Svendborg Sygehus med 96,5 halter lidt efter, men stadig består.

Langt hovedparten af rengøringen på sygehusene foretages af professionelt rengøringspersonale, mens en mindre del foretages af sundhedspersonale. Det tager sig blandt andet af medicinsk udstyr som scanningsudstyr eller mere ordinære rullevogne med plejeudstyr.

Strammes op

Formanden for sundhedsudvalget, Poul-Erik Svendsen (S), understreger, at der skal strammes op.

- Vi kan ikke være tjent med det, og jeg er helt sikker på, at ledelserne er på dupperne, så vi kan få bragt det plads. Hvis ikke det sker, bliver det en politisk sag. Vi kan ikke acceptere ikke-bestået, siger Poul-Erik Svendsen.

Han henviser til, at man må lade sig inspirere af Sydvestjysk Sygehus og Psykiatrien, som består begge kontroller.

Siger det her ikke dig, at I burde lade professionelle stå for al rengøring?

- Nej, der er områder, hvor det giver mening at lade fagpersonalet stå for rengøringen, fordi de har nogle arbejdsgange og rutiner, hvor det giver mening i forhold til noget bestemt udstyr, forklarer formanden.

Samtlige sygehuse, der ikke bestod kontrollen, har sat gang i et forbedringsarbejde for at rette op på manglerne.

For præcis et år siden var den også gal med de ansattes rengøring. Da var det også det fynske sygehus samt Sygehus Lillebælt og så Sydvestjysk Sygehus, som ikke levede op til kravene.

Sygehusansattes rengøring dumper test

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce