Sygehus-gyser i Syddanmark


Sygehus-gyser i Syddanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) står til at komme i mindretal, når Syddanmark skal placere nyt akutsygehus. Det smallest mulige flertal er imod ham.

Det trækker op til endnu en regional gyser om placeringen af et supersygehus, når politikerne i Region Syddanmark i eftermiddag mødes for at vedtage regionens fremtidige sygehusstruktur.

Det smallest mulige flertal på 21 mod 19 regionsrådsmedlemmer med Socialdemokraterne i spidsen vil formentlig placere et nyt akutsygehus i Gråsten. Oprindelig under forhandlingerne tegnede flertallet for Gråsten til at være på 25, men er siden skrumpet ind.

Nu afhænger flertallet blandt andet af, at det ene af rådets to SF-medlemmer, Lykke Debois (F), bryder med partidisciplinen og stemmer for Gråsten, selv om hendes parti anbefaler en anden løsning.

- Jeg har ikke skyggen af tvivl om, at det bliver Gråsten. Jeg ved, hvordan partierne stemmer, og derfor har jeg en fuldstændig tro på, at det ender med Gråsten i dag, siger Karsten Uno Petersen, der er en af Socialdemokraternes topforhandlere.

Med flertallet for Gråsten står regionsrådsformand Carl Holst (V) og hans parti Venstre til at komme i mindretal.

Enhedslistens medlem af regionsrådet har ifølge JydskeVestkysten besluttet sig for at undlade at stemme. Dermed kan afstemningen også ende uafgjort 20-20. I så fald vil det ifølge regionens jurister være umuligt at vedtage nogen placering af akutsygehuset på mødet i eftermiddag.

Sygehus-gyser i Syddanmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce