Det aktuelle udbrud af salmonella i Danmark kan skyldes skjulte bakterier på en maskine på en fødevarevirksomhed et sted i landet.
Tusindvis af danskere bliver hvert år syge af bakterier i kød, fordi der ikke er rent nok i fødevareindustrien, skriver Nyhedsmagasinet Ingeniøren fredag.

Bakterier som salmonella, campylobacter og listeria skjuler sig i utilgængelige hjørner på produktionsmaskinerne eller er blevet modstandsdygtige over for rengøringen, konkluderer en storstilet forskningsundersøgelse under EU-Kommissionen.

Undersøgelsen afslører også, at traditionelle test for bakterier ikke er gode nok, og det anslås, at konsekvensen er op til en million syge europæere om året.

Direktør for Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet, Henrik Wegner, mener, at det aktuelle udbrud af salmonella, som det anslås har ramt 8.000 danskere indtil nu, formentlig skyldes skjulte bakterier på en procesmaskine et sted i Danmark.

Mere om emnet

Se alle
Farlig bakterie breder sig uden forklaring

Farlig bakterie breder sig uden forklaring

Flere syge af listeria

Stryhn's ramt af listeria-bakterier