Log ind

Sydfynsk restauratør: Sætter fynsk kød på gaflen i København

  • Sydfynsk restauratør: Sætter fynsk kød på gaflen i København
    1 / 2
    Lam fra Sydfyn serveres på den københavnske restaurant Bastards. Foto. www.bastards.dk
  • Sydfynsk restauratør: Sætter fynsk kød på gaflen i København
    2 / 2
    Lam fra Sydfyn bliver serveret på restaurant Bastards i København. Foto: www.bastards.dk

Artiklen er mere end 30 dage gammel

Restauratør Nicklas Rasmussen er opvokset i Vester Skerninge. I dag driver han Restaurant Bastards i København. Menuen skifter dagligt, så gæster hele tiden får de bedste råvarer. Kødet får han fra Fyn.

På Restaurant Bastards i København gør man en dyd ud af at bruge de bedst mulige råvarer. De mest friske. Derfor skifter menuen hver dag alt afhængig af, hvad leverandørerne kan levere. Størstedelen af kødet køber man på Fyn, og det er ikke kun, fordi den ene af de tre ejere er født og opvokset i Vester Skerninge.

- For os er kvaliteten det vigtigste. Vi bruger det, der smager bedst, og nu er det tilfældigvis sådan, at der er rigtig mange gode producenter på Fyn. Vi får svinekød fra Hindsholmgrisen i Martofte. Vores lamme- og kalvekød kommer fra Sludedamgaard i Vester Skerninge, og vi har brugt rygeost fra Gundestrup Mejeri, siger Nicklas Rasmussen.

Fakta om Bastards

Restauranten Bastards ligger på Axeltorv i KøbenhavnFra år 1993 - 2012 hed stedet Café René og var klassisk københavner-cafe

Fra 2012 - 2016 hed stedet Rene's Kitchen & Bar og konceptet blev ændret til brasserie

1 februar 2017 åbnede stedet op på ny efter en komplet renovering af lokalerne.

Den nuværende filosofi i køkkenet er at have fokus på økologi & bæredygtighed.

Menuen ændres dagligt i takt med kokkenes humør, og i samarbejde med leverandørerne

Bastards ejes af René Poulsen, Nicklas Rasmussen og Jonas Fjellegaard.

 

Kilde: Dinnerbooking

Nicklas Rasmussen er ikke det eneste fynske islæt i restauranten. Køkkenchefen, Mathias Silberbauer, er fra Ulbølle. Faktisk kender de to hinanden fra skoletiden og tog hul på restaurationslivet sammen i London.

- Det gør det lidt sjovere, at de råvarer, vi bruger, kommer fra vores hjemegn. Jeg har spillet fodbold i Egebjerg Boldklub med ham, der leverer vores lamme- og kalvekød. Når jeg serverer en lammetartar, er det alt andet lige nemmere at fortælle gæsterne om de her lam, der løber rundt på engen ved Ulbølle, når jeg selv er vokset op i området. Det gør det lidt mere autentisk, siger Nicklas Rasmussen.

Fyn byder ikke bare på godt kød, og tidligere havde Nicklas Rasmussen en drøm om at åbne en restuarant, der udelukkende benyttede sig af fynske råvarer.

- Ligesom Kadeau på Bornholm. Jeg mener faktisk godt, man kunne gøre det samme med fynske råvarer, men der er visse fragtmæssige udfordringer, og nu fik jeg mulighed for at indfri min drøm om at blive restauratør tilbage i februar med det her projekt, siger Nicklas Rasmussen, som dog ikke helt har opgivet sin oprindelige idé:

- Det kan da godt være, at det bliver til noget på et tidspunkt, men lige nu handler det om at lave den bedst mulige restaurant med det setup, vi har nu.

Indsats fra Food Fyn

Fynske råvarer på københavnske restauranter lyder som sød musik i Mads Asbilds ører. Han er forretningschef i Food Fyn, som er en del af erhvervs- og turismeorganisationen Udvikling Fyn. Han arbejder på at få spredt budskabet om de fynske råvarers fortræffeligheder - især til hovedstaden.

- København er klart i vores sigtekorn. Der er ingen tvivl om, at københavnerne med deres købekraft og interesse for lokale produkter er en ekstrem interessant målgruppe for de fynske producenter, som vi repræsenterer, siger han.

Derfor har Food Fyn oprettet protalen Det Fynske Spisekammer, detfynske.dk, hvor erhvervsdelen er møntet på at gøre det så nemt som muligt for restuaranter at bestille og få leveret fynske råvarer. Derudover søger Food Fyn en privat iværksætter, der vil være med til at åbne en stand i Torvehallerne i København.

- Vi har haft lidt dialog med nogle forskellige parter, men har ikke fundet en endnu. Det er vigtigt, når man har sådan en online portal, at man også kommer ud og møder kunderne i de større byer. Vores udfordring er, at vi skal finde nogen, som kan se en god forretningsmodel i det. Vi kan ikke selv drive det, siger Mads Asbild.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere