Syddansk Universitet på pigejagt

Anne Trine Larsen er den den første ligestillingskonsulent på et dansk universitetFoto: Birgitte Carol Heiberg.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Syddansk Universitet på pigejagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som det første universitet i Danmark har Syddansk Universitet ansat en ligestillingskonsulent

Fremover skal det være den bedst kvalificerede, der besætter hver eneste forskerstilling ved Syddansk Universitet, og dermed kan mænd ikke som hidtil føle sig sikre på at få jobbet, som statistikken ellers tyder på.

Rektor Jens Oddershede har i universitetets kontrakt med videnskabsminister Helge Sander (V) forpligtet sig til at forøge antallet af kvindelige forskere med ét procentpoint om året, hvilket over tre år svarer til 20 job.

Og for at sikre den udvikling har universitetet ansat en ligestillingskonsulent, cand.mag og ph.d. Anne Trine Larsen, der har skrevet en bog og flere artikler om ligestilling.
Fakta
Anne Trine Larsen er blandt andet ved at undersøge, hvorfor forskermiljøet ikke tiltrækker flere kvinder.

Overbeskyt ikke kvinderne

Anne Trine Larsen er blandt andet ved at undersøge, hvorfor forskermiljøet ikke tiltrækker flere kvinder. Det er der flere forklaringer på:

- Nogle af universitetets kvindelige forskere har fortalt mig, er, at de ikke vil overbeskyttes i forhold til mandlige kolleger, siger hun.

- De vil ikke have, at man tænker, "det her har hun nok ikke overskud til, fordi hun har to små børn", men i stedet "hvordan sikrer vi, at hun får overskud til det, når hun også har to små børn".

Alle muligheder udnyttes

For tiden indtager mænd tre ud af fire vidensjob på Syddansk Universitet, mens der er endnu længere mellem kvinderne på landets øvrige universiteter. I lande som Norge og Sverige er læreanstalterne for længst begyndt at stille skarpt på kønsproblematikken og kvindernes kompetencer, og for Jens Oddershede er det indlysende at gøre det samme herhjemme.

- Det er irrationelt, at vi ikke udnytter de intelligensreserver, der ligger i den ene halvdel af befolkningen. Vi skal udnytte alle muligheder for at få de bedste ansat, siger han til universitetets blad Ny Viden.

Syddansk Universitet på pigejagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce