Syddansk Universitet: Alle studerende skal på internationalt semester

Syddansk Universitet i Odense.
Foto: Thomas Yde

Syddansk Universitet: Alle studerende skal på internationalt semester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle studerende på Syddansk Universitet får fra 2017 og frem en international uddannelse. Flere skal en tur til udlandet. Resten skal have et internationalt forløb på SDU.

Syddansk Universitet bliver fremover hele Danmarks internationale universitet. Det sker fra sommeren 2017, hvor det bliver obligatorisk for alle studerende på SDU at bestå et internationalt forløb på et tidspunkt i løbet af deres femårige uddannelse.

Planen er, at i 2020 skal 1100 studerende rejse til udlandet for at læse et semester her. De, der ikke rejser, skal i stedet gennem et internationalt forløb hjemme på SDU.

- Som samfund har vi brug for studerende, der kan agere i en global verden. Den viden får du ikke, hvis du bare sidder hjemme på SDU og kun koncentrerer dig om danske forhold, siger SDU's rektor, Henrik Dam.

Charlotte Rønhof, underdirektør i Dansk Industri, kalder planen ambitiøs:

- Og den slags skal vi hylde. Der er heller ingen tvivl om, at en international profil betyder noget for et kommende job, siger hun.

Formand for Syddanske Studerende, Klaus Rose, er lige så begejstret for den nye internationale profil.

- Vi skal fremover arbejde sammen med folk på kryds og tværs af grænserne. Samtidig lægger det her op til, at flere får mulighed for at komme ud på det, jeg ser som en dannelsesrejse.

Universitetets største udfordring bliver også at få flere udenlandske studerende til SDU, så universitetets økonomi ikke kommer til at lide under at flere studerende rejser ud,siger formanden.

Ifølge universitetets egen kortlægning var SDU det universitet i landet, hvor færrest studerende mellem 2007 og 2014 valgte et udlandsophold. Det billede skal planen ændre på i 2020.


Fyens.dk har åbnet en satellitredaktion på SDU i Odense. Frem til jul vil vi være dagligt til stede på universitetet og skrive flere historier end sædvanligt om SDU. Følg os på "Fyens.dk på SDU" på Facebook.

Syddansk Universitet: Alle studerende skal på internationalt semester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce