Sverige til Danmark: Overhold reglerne


Sverige til Danmark: Overhold reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sverige overholder reglerne, og det bør Danmark også gøre, lyder meldingen fra det svenske justitsministerium, som opfordrer Danmark til ikke at lade flygtninge rejse videre til Sverige.

Det svenske justitsministerium opfordrer Danmark til at overholde de gældende regler og ikke lade flygtninge og migranter rejse videre til Sverige.

En stor del af de omkring 800 migranter og flygtninge, der er kommet til Danmark inden for de sidste dage, ønsker nemlig at søge om asyl i Sverige.

Det skriver dr.dk.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbnede mandag en dør for, at de flygtninge, der gerne vil fortsætte deres rejse over Øresund, kan få lov til det.

Statsministeren indledte mandag dialoger med både Sverige og Tyskland.

- Vi er på myndighedsniveau i kontakt med både Tyskland og Sverige og håber, at vi ud af det kan finde en løsning, som gør, at mennesker kan søge derhen, hvor de ønsker at søge hen, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det vil dog være en overtrædelse af Dublinkonventionen, der siger, at det land man først ankommer i, også er det land, hvor der skal søges om asyl.

Og meldingen fra det svenske justitsministerium til dr.dk er, at Sverige overholder reglerne, og det samme bør Danmark gøre.

- Danmark er et rigt land og har mulighed for at tage hånd om flygtningene. Ifølge gældende regler er der desuden mulighed for familiesammenføring, hvis flygtninge har familie i enten Danmark eller Sverige, lyder beskeden fra justitsministerens kontor til dr.dk.

Siden søndag har dansk politi kendskab til cirka 1150 flygtninge, der er kommet til Danmark. Politiet mener, at privatpersoner har hjulpet mange videre til Sverige.

Sent i går aftes ankom der ifølge det svenske Migrationsverket 230 flygtninge. De er blevet placeret i Malmø.

Sverige til Danmark: Overhold reglerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce