Svenske stu-derende bekymrer Sander


Svenske stu-derende bekymrer Sander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROBLEM: Videnskabs- ministeren er utilfreds med, at færre danskere optages på medicinstudiet
Videnskabsminister Helge Sander (V) er bekymret over, at så mange svenskere begynder på medicin-studiet i Danmark efter sommerferien. Det betyder nemlig, at andelen af danskere på lægestudiet igen falder, og det er ikke godt i en tid med lægemangel.

- Det vil jeg ikke passivt se på sker, siger Helge Sander, som kalder udviklingen "et alvorligt problem".

I år er der blevet optaget 17 procent flere svenskere på lægestudiet i Danmark. Sammen med de studerende fra Norge optager denne gruppe en fjerdedel af alle pladserne.

På Syddansk Universitet (SDU) i Odense er der også sket en stigning i antallet af svenskere - fra 21 til 24 procent af samtlige optagne på medicin. Men det bekymrer nu ikke rektor Jens Oddershede:

- Vi har gode erfaringer med de svenske studerende. De er engagerede og gør deres uddannelse færdig her. Vi har mange udenlandske studerende som følge af, at vi lever i et samfund med åbne grænser. Inden for EUer der jo fri adgang til alle uddannelser. Danske unge kan jo også tage deres uddannelse andre steder, siger Oddershede.

- Problemet er, at der er for få pladser på medicin-studiet i Sverige. Hvis regeringen vil løse problemet, vil det være en god idé at lægge pres på den svenske regering og få dem til at oprette nogle flere studiepladser i Sverige - alternativt se på, om oversættelsen af karaktererne fra Sverige er rigtig, mener Oddershede.

Bedømmelsen af de svenske karakterer blev ændret sidste år, og det er faktisk også lykkedes at få den svenske regering til at oprette flere pladser på landets medicin-studie. Men altså ikke nok. Der optages fortsat flere svenskere på medicinstudiet i Danmark end i Sverige.

Faktisk kan regeringens planer om udelukkende at optage studerende efter karakter-gennemsnit gøre problemet værre.

- Vi optager langt flere svenskere i kvote et. Når vi taler med dem om deres motivation - altså kvote to - falder flere fra, siger Jens Oddershede, som håber på, at ordningen på SDUkan få lov til at fortsætte.

Svenske stu-derende bekymrer Sander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce