Svendborgsag: Kritisk læge kaldt til samtale på OUH

Lægen Kristian Rørbæk Madsen har offentligt udtalt sig kritisk om måden, OUH's ledelse har ageret i forbindelse med Svendborgsagen. Nu ser han frem til en ærlig og redelig dialog med ledelsen. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Svendborgsag: Kritisk læge kaldt til samtale på OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter flere kritiske indlæg om direktionen på OUH's håndtering af Svendborgsagen, blev overlæge Kristian Rørbæk Madsen kaldt til samtale. Han fortæller, at ledelsen har bedt om arbejdsro til at finde løsninger på de problemer, de står med.

Direktionen på OUH har modtaget offentlig kritik fra læger over dens håndtering af Svendborgsagen, hvor en 40-årige læge i landsretten blev dømt for forsømmelse.

En af de kritiske røster har været Kristian Rørbæk Madsen, der er overlæge på OUH. Efter hans offentlige kritik, blev han kaldt til samtale.

- Jeg kan bekræfte, at jeg blev kaldt til samtale d 8/11 2017 hos min ledende overlæge med 2 bisiddere på skriftlig foranledning af direktionen i anledning af mine debatindlæg om Svendborgsagen, skriver han til Fyens Stiftstidende i en mail.

Forud havde han blandt andet i Ugeskrift for Læger skrevet, at direktionen ikke har fingeren på pulsen i forhold til den kliniske virkelighed, og i Dagens Medicin, at direktionen løber fra sit ansvar for arbejdsforholdene, "når man som general lader den menige soldat ofre i retten efter tro tjeneste."

Nu har OUH bedt ham om arbejdsro.

- Ledelsen har skriftligt og mundtligt bedt mig om arbejdsro til at finde løsninger på de problemer, vi står med. Jeg ser frem til, hvilke løsninger ledelsen kommer frem med, og har derfor aktuelt ikke yderligere kommentarer til Svendborgsagen, skriver overlægen.

Ledende overlæge: Ikke en tjenestelig samtale

Det var konstitueret ledende overlæge Jens Schierbeck, der havde samtalen med Kristian Rørbæk Madsen efter de kritiske indlæg. Om den siger han:

- Kristian skriver (offentligt, red): "skal jeg nu blive hjemme chef, når jeg nu ikke kan overholde loven". Det skal man lige tale om, og det gjorde vi så. Vi kender hinanden super godt og har arbejdet sammen i mange år, der var ikke noget dramatisk i det, siger Jens Schierbeck.

Hvad betyder det så, når Kristian Rørbæk Madsen skriver, at ledelsen både skriftligt og mundtligt har bedt ham om arbejdsro?

- Det er noget, hospitalsledelsen skal svare på.

Men det er ikke noget, der havde noget med samtalen at gøre?

- Det er da klart, at det er noget, vi snakker om, når vi sidder sammen. Der er der selvfølgelig ytringsfrihed, det er stadfæstet i loven. Man kan ikke få mundkurv på.

Svendborgsag: Kritisk læge kaldt til samtale på OUH

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce