Svane analyserer: LA har nået toppen af ydmygelsen

Politisk redaktør Elisabeth Svane.

Svane analyserer: LA har nået toppen af ydmygelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Liberal Alliance er presset i forhandlingerne om finansloven. Det viser sig i medierne, hvor Anders Samuelsen sætter regeringens liv på spil.
  • Det er deres stil, siger Elisabet Svane, politisk redaktør. Resultatet af det pres viser sig, når finansloven er på plads - eller vi får et valg.

Regeringens forhandlinger om finansloven er i gang, og det går ikke stille for sig.

Torsdag var leder af Liberal Alliance Anders Samuelsen på barrikaderne med meldingen om, at regeringens liv altid er på spil, fordi det hele afhænger af, om de får deres politik igennem på en tilfredsstillende måde.

Lige nu handler det om, hvorvidt regeringen kan udskyde aftaler om skattelettelser og stramninger på udlændingeområdet til et senere tidspunkt, eller om alle tre ting skal forhandles på plads i en samlet pakke.

Liberal Alliance ønsker skattelettelser nu. Dansk Folkeparti vil have stramninger, men vil skubbe den del foran sig, til det er afgjort, om stramningerne kan være på kant med menneskerettighedskonventionerne.
I midten sidder Venstre og forhandler.

Elisabet Svane, politisk redaktør på avisen Danmark, peger på, at regeringen vil gøre alt for, at de forhandlinger ikke snor sig til en gordisk knude og dermed udløser et valg.


- Hvor reelle er de trusler, Anders Samuelsen (LA) kommer med?

- Der er altid en mulighed for, at et forløb kan ende i et valg. Der vil også altid blive gjort alt for, at det ikke kan sker. Det er dog en konflikt lige nu, fordi Dansk Folkeparti har skærpet tonen meget på udlændingeområdet.

- Samtidig har de hele tiden sagt, at de ikke vil have skattelettelser. Og nu vil de udskyde den del af forhandlingerne. På den anden side står Liberal Alliance, der ikke kan tage endnu et nederlag. De kan ikke endnu en gang love skattelettelser, uden at det bliver til noget.

- Hvorfor gør Anders Samuelsen igen det, at han truer med valg?

- Der er ikke noget odiøst i, at man har en politik og vil noget. De vil have noget på skatten, og de har virkelig strakt sig langt allerede, synes de selv.

- Får han noget ud af at lægge det pres - offentligt?

- Det kan man kun svare på, når man ser resultatet. Anders Samuelsen har sagt mange ting - tilsat de stålsatte øjne, men meget er ikke gennemført. De har fået få ting som nedsættelse af broafgiften og afgiften på biler.

- Og så er det deres stil. De har også nået toppen af ydmygelsen, men de forhandler stadig, så det er svært at se, hvad der sker.

- Hvorfor er det så vigtigt for ham - kan de ikke bare skyde skat og udlændinge, til efter finansloven er forhandlet?

- Udskydelse er en ydmygelse.

Svane analyserer: LA har nået toppen af ydmygelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce