Fyens.dk's politiske kommentator Elisabet Svane har ikke oplevet et lignende drama i sin tid på Christiansborg.

Det Konservative Folkepartis mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) har udløst en regeringskrise, som er uden fortilfælde, mener politisk kommentator Elisabet Svane.

- Nu har jeg jo kun været her (på Christiansborg, red.) siden 1990, men i den tid har jeg ikke oplevet noget lignende, siger hun.

- Man har tidligere oplevet, at der er blevet udtrykt mistillid til en minister, som efterfølgende er gået af. Det skabte for eksempel virkelig vrede, da den konservative Lars Barfoed blev væltet af Dansk Folkeparti, men jeg har ikke oplevet, at en statsminister på den måde lukker sig inde. Det er et højst besynderligt forløb.

Stadig mulighed for en løsning

Statsminster Lars Løkke (V) nævnte under sin pressekonference, at han vil forsøge at løse den gordiske knude, frem for at hugge den over ved enten at fyre Eva Kjer Hansen eller udskrive et valg. Og selv om det bliver svært, er det stadig muligt at finde en løsning, mener Elisabet Svane:

- Nu genåbner han (Lars Løkke, red.) forløbet. Hvad der kommer til at ske er svært at spå om, men jeg har spurgt nogle af hans folk, som siger, at alt er i spil.

- Så længe der er en forhandling i gang, så kan man jo godt finde løsninger hvis man vil. Regeringen har fra starten sagt, at den ikke vil trues på livet hele tiden. Omvendt siger de konservative, at de har mistet tilliden til Eva Kjer Hansen, så skal man finde en løsning, som ikke udløser et valg eller en fyring. Der er også mulighed for en dronningerunde.

Hvem kan egentlig bedst tåle et valg, som det ser ud nu?


Jeg er ikke sikker på, at nogen af dem kan klare det særlig godt. Det er risikabelt for dem begge. Løkke var meget præcis, da han sagde, at befolkningen nok ikke har brug for et valg så hurtigt efter; det er det ene, og det andet er, at han kan risikere at tabe det.

Forhandlingerne mellem Lars Løkke og Søren Pape (K) bliver genoptaget klokken 16.

  • Seymore_Martin_(2015)_07

    Af:

    Jeg er digital jourhavende på Fyens.dk, derudover er jeg madanmelder og skriver fra tid til anden også bog- og cd-anmeldelser. Jeg er medlem af Odense Fødevarefællesskab og er frivillig ved Odense International Film Festival.

Mere om emnet

Se alle
29
Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

Danmarks Naturfredningsforening: - Skaden er sket

5
Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

Svane om ministerafgang: Eva Kjer tog en for holdet

17
Eva Kjer Hansen trækker sig som minister

Eva Kjer Hansen trækker sig som minister