Ingen skal være mandat nummer 90, er statsministerens filosofi, og derfor er situationen nu låst fast, vurderer politisk redaktør på Fyens Stiftstidende Elisabet Svane.

- Der er foregået en god gedigen armlægning under møderne i blå blok i går, siger Elisabet Svane, der ikke tør gætte på, hvad onsdagen vil bringe på Christiansborg.

Lars Løkke Rasmussen forlod sent tirsdag aften Christiansborg ud ad en bagdør, og han er foreløbig ikke kommet med en udtalelse om, hvordan han vil reagere på De Konservatives mistillid til fødevare- og miljøminister Eva Kjer Hansen (V).

- Normalt ville Eva Kjer Hansen selv trække sig kort tid efter, at Søren Pape har udtrykt mistillid til ministeren. Herefter ville statsministeren stå frem og tage ministerens beslutning til efterretning, samtidig med, at han ville beklage den. Men han vælger at slås, og det er konsekvensen af, at han har besluttet, at ingen skal sidde på mandat nummer 90.

Spin-krig er i gang

- Der foregår en stor spin-krig nu. Den gik meget hurtigt i gang, og der er mange mandater omkring De Konservative, der gerne vil udstille dem som fjolser i den her sag. De Konservative får kun hjælp fra de røde, siger Svane, der ikke mener, at De Konservative havde andre muligheder efter samrådet med ministeren tirsdag.

- Efter den måde Rasmus Jarlov bliver hældt ned ad brættet på i går, var det nødvendigt for partiet at udtrykke mistillid. Time will show, om De Konservative vinder på det. Der er nogle miljøstemmer, som jeg ikke tror, man skal undervurdere, siger Elisabet Svane.

Mere om emnet

Se alle
Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

Løkke bryder tavshed: Indkalder til pressemøde klokken 13.30

4
Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

Borgerligt drama: Strammere og slappere blandt fynske konservative

8
Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste

Mercado: - Vi er klar over, at det kommer til at koste