Hver syghuesstue får sit eget varmeanlæg på Nyt OUH. Ideen skal testes fra i dag

Det er slut med enorme teknikrum og overdimensionerede og pladskrævende ventilationsrør, når fremtidens fynske sygehus en gang står færdigt.

Hvert enkelt rum på Nyt OUH udstyres i princippet med nøjagtigt de tekniske anlæg, som er nødvendige for rummets funktion. Det betyder blandt andet, at hvert rum får sin egen opvarmnings- og ventilationsenhed.

Det er en ny måde at tænke stort byggeri på, og hvordan mon det kommer til at virke? Det vil Region Syddanmark gerne vide, inden det historisk store byggeri går i gang på en bar mark bag ved Syddansk Universitet i Odense.

Derfor skal de nye tekniske løsninger afprøves fra i dag mandag på Syddansk Sundhedsinnovation ved Forskerparken i Odense.

Klokken 15 er der rejsegilde på fire nye rum i testcentret - en sengestue, en operationsstue, en intensivstue og et kontor. De er opført i et testmiljø, og de får nogle ord med på vejen af regionsrådsformand Carl Holst (V) og projektdirektør Niels Mortensen tale under rejsegildet.

Byggeriet af det rigtige Nyt OUH begynder først i 2015, og supersygehuset skal tages i brug i løbet af 2020-2021.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.