Copenhagen Pride løber af stablen i denne uge. Under den store parade lørdag er en lastbil fyldt med fynske LGBT-støtter. Sponsoren bag denne lastbil er SuperBrugsen i Langeskov.

Når den fynske LGBT-forening Lambda i weekenden deltager i årets Copenhagen Pride-parade, så er det med en bemærkelsesværdig sponsor i ryggen: Den lokale SuperBrugsen i Langeskov. Faktisk har sponsoratet stået på i ti år, og det har været en god handel for begge parter.

- Vi har en aftale med Lambda, hvor de køber deres varer hos os. Så får de dem lidt billigere, og vi giver spiritus til den årlige Pride, siger souschef i SuperBrugsen i Langeskov, Michael Nielsen.

- Derudover bidrager Albani med øl. Det er jo en fest, så det skal der til, siger Michael Nielsen.

En god sag

Sponsoratet er opstået, fordi Michael Nielsen selv er homoseksuel og medlem af Lambda. Han har også været til Copenhagen Pride adskillige gange - både som del af Lambdas optog og som almen tilskuer. Han er stolt af at være sponsor for begivenhederne, og han mener ikke, det er anderledes, end hvis man bidrager i den lokale sportsklub. Det er bare en god sag, som han siger.

- Selvom vi er frie og lige i Danmark, så er det vigtigt at blive ved med vise det. Hvis man gemmer sig, så er det nemt for folk at have noget imod én, siger Michael Nielsen, der ikke er i tvivl om, at Lambda og Copenhagen Pride er med til at bekæmpe fordomme og fremme mangfoldighed i samfundet.

Det var egentlig planen, at Michael Larsen skulle have været med til årets optog, men der kom en ferie i vejen. Han ville ellers gerne have deltaget.

- Det er den ene gang på året, hvor man kan være sig selv og skeje ud. Det er en festdag, og det er bare fedt, siger Michael Larsen.

  • fyens.dk