Sundhedsvæsenets forsvar mod it-kriminelle er hullet


Sundhedsvæsenets forsvar mod it-kriminelle er hullet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis der følger flere penge til kampen mod hacking, kan et digitaliseringsudvalg være med til at løfte it-sikkerheden i det syddanske sundhedsvæsen, vurderer ekspert

Hacking: Forsvaret mod hackerangreb i det danske sundhedsvæsen er hullet og har brug for flere penge og mere opmærksomhed. Sådan lyder det fra Henrik Larsen, der som direktør i it-sikkerhedsorganisationen DKCert dagligt tager kampen op mod it-kriminelle.

- Vi har set eksempler på, at det danske sundhedsvæsen ikke er synderlig godt beskyttet. Måske kun lidt bedre end i England, siger Henrik Larsen med henvisning til det britiske sundhedsvæsen, der i maj blev lammet af et hackerangreb.

- Vi har gamle sårbare systemer, der ikke altid er opdateret tilstrækkeligt, og det er langtfra alle steder, at personalet er uddannet til ikke at falde for et phishing-angreb (red. Et angreb, hvor svindlere forsøger at franarre brugere eksempelvis brugernavne og adgangskoder), siger han.

Derfor er han også positivt stemt overfor Venstres nye forslag om et digitaliseringsudvalg, der skal fastholde politisk fokus på blandt andet kampen mod it-kriminelle.

- Et udvalg kan være med til at understøtte processen og holde organisationen op på, at man kan få en afrapportering på, hvordan tilstanden er. Men det vigtigste er at prioritere penge til at styrke sikkerheden og prioritere at have en del af regionens administration, der tager del i det her. Det er så stort et problem og så voldsom en trussel, at man er nødt til at holde konstant politisk fokus på det og investere i det, siger han.

Gør man ikke det, kan det ifølge Henrik Larsen få fatale konsekvenser for sundhedssystemet og i sidste ende borgerne.

- Angreb i USA og England har ført til aflyste operationer og forsinkelse i behandlingen af patienter. Så det kan i yderste konsekvens betyde liv, siger Henrik Larsen.

Sundhedsvæsenets forsvar mod it-kriminelle er hullet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce