Sundhedsbesparelser: Sygehuse i Middelfart og Nyborg skal lukkes

Nyborg Sygehus kan komme i farezonen, når Region Syddanmark skal spare 200 millioner kroner på budgettet.
Foto: MB -

Sundhedsbesparelser: Sygehuse i Middelfart og Nyborg skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle aktiviteter på Nyborg Sygehus flytter ifølge Fyens.dk's oplysninger til Svendborg, mens opgaverne i Middelfart skal varetages på jyske sygehuse, hvis politikerne i Region Syddanmark godkender et nyt sparekatalog.

Patienter vil i fremtiden ikke længere kunne modtage blandt andet ambulant medicinsk og kirurgisk behandling på Nyborg Sygehus, hvis et nyt sparekatalog ved tages af regionsrådet i Region Syddanmark. Det samme gælder blandt andet ryg- og smertepatienter på Middelfart Sygehus.

Fyens.dk erfarer, at de to sygehuse er fortid, hvis Regionsrådet i Region Syddanmark godkender et nyt sparekatalog, som fremlægges i dag.

Her foreslår embedsværket i regionen at flytte aktiviteterne på Nyborg Sygehus til Svendborg, mens aktiviteterne på Middelfart Sygehus spredes ud på sygehusene under Sygehus Lillebælt i Fredericia, Give, Kolding og Vejle. Middelfart Sygehus hører også i dag under Sygehus Lillebælt.

I så fald vil det ske under store protester fra byrådene i både Nyborg og Middelfart.

Stigende udgifter

Sparekataloget er et resultat af budgettet for 2016, der indeholder en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet - heraf 187 millioner på det somatiske område. Resten på administration.


Det er primært stigende udgifter til ny, dyr medicin og en smal økonomisk aftale mellem regeringen og Danske Regioner, der presser økonomien.


Budgettet blev vedtaget af et bredt flertal i det syddanske regionsråd på et ekstraordinært regionsrådsmøde 7. oktober 2015. Kun Enhedslisten stemte imod.


Sparekataloget skal nu i høring, inden et endeligt katalog offentliggøres 6. april. 25. april vedtager politikerne så det endelige sparekatalog, og det træder i kraft løbende frem mod 2017.

Sundhedsbesparelser: Sygehuse i Middelfart og Nyborg skal lukkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce