Alle aktiviteter på Nyborg Sygehus flytter ifølge Fyens.dk's oplysninger til Svendborg, mens opgaverne i Middelfart skal varetages på jyske sygehuse, hvis politikerne i Region Syddanmark godkender et nyt sparekatalog.

Patienter vil i fremtiden ikke længere kunne modtage blandt andet ambulant medicinsk og kirurgisk behandling på Nyborg Sygehus, hvis et nyt sparekatalog ved tages af regionsrådet i Region Syddanmark. Det samme gælder blandt andet ryg- og smertepatienter på Middelfart Sygehus.

Fyens.dk erfarer, at de to sygehuse er fortid, hvis Regionsrådet i Region Syddanmark godkender et nyt sparekatalog, som fremlægges i dag.

Her foreslår embedsværket i regionen at flytte aktiviteterne på Nyborg Sygehus til Svendborg, mens aktiviteterne på Middelfart Sygehus spredes ud på sygehusene under Sygehus Lillebælt i Fredericia, Give, Kolding og Vejle. Middelfart Sygehus hører også i dag under Sygehus Lillebælt.

I så fald vil det ske under store protester fra byrådene i både Nyborg og Middelfart.

Stigende udgifter

Sparekataloget er et resultat af budgettet for 2016, der indeholder en besparelse på 200 millioner kroner på sundhedsområdet - heraf 187 millioner på det somatiske område. Resten på administration.


Det er primært stigende udgifter til ny, dyr medicin og en smal økonomisk aftale mellem regeringen og Danske Regioner, der presser økonomien.


Budgettet blev vedtaget af et bredt flertal i det syddanske regionsråd på et ekstraordinært regionsrådsmøde 7. oktober 2015. Kun Enhedslisten stemte imod.


Sparekataloget skal nu i høring, inden et endeligt katalog offentliggøres 6. april. 25. april vedtager politikerne så det endelige sparekatalog, og det træder i kraft løbende frem mod 2017.

  • Byline billeder

    Af:

    Jeg er journalist og nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende og Fyens.dk. Med udgangspunkt i samfundsdelen af aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktionen i Odense skriver jeg primært om forhold i Region Syddanmark - herunder sygehusvæsenet og akutområdet. Tidligere har jeg arbejdet som erhvervsjournalist på avisen og har desuden en fortid på Jydske Vestkysten samt artikelbureauet Storyhouse. Privat bor jeg i Odense og har to børn.

Mere om emnet

Se alle
3
Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

Demonstration foran sygehuset i Nyborg på fredag

1
Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Fødeafdeling i fare: - Regionsrådspolitiker vil have ærøboerne på banen

Regions-undersøgelse: Patienterne kører gerne længere