Studerende dropper dårlige kollegier - vil have mere plads


Studerende dropper dårlige kollegier - vil have mere plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FYN:Glem alt om et lille koldt hummer på kvisten med bad på gangen og fælleskøkken. De unge studerende, der i disse uger er på boligjagt, vil have store værelser og lejligheder, og de gider ikke dele køkken og bad med andre.

Til gengæld vil de også gerne betale mere for det. Sådan lyder erfaringen hos en række formidlere af kollegie- boliger, som Ritzau har talt med.

- Børneværelserne er blevet større de senere år, og når børnene så flytter hjemmefra, så vil de ikke nøjes med et lille værelse.

- De er vokset fra børneværelset og vil have noget større, siger forretningsfører hos Svendborgs store kollegieboligformidler CAMA, Ulrik Skov.

CAMA må netop nu sælge tre af 18 kollegier, fordi tiden er løbet fra den størrelse boliger, kollegierne har.

- Værelserne skal være mindst 20 kvadratmeter og have eget køkken og bad. Hvis ikke de studerende kan få det, så vil de hellere søge andre steder hen, siger Ulrik Skov, der vurderer, at CAMA om få år må bygge nye kollegier med større værelser og eget køkken og bad.

En undersøgelse fra CAMA blandt 700 kollegianere viser, at kun en procent af de unge er interesseret i en bolig på 15-20 kvadratmeter, mens 88 procent ønsker værelser på over 25 kvadratmeter, også selv om de koster mere.

Sigurd Schytz-kollegiet i Helsingør har netop ombygget værelserne til små lejlig- heder, og ejendomsadministratoren forklarer:

- Værelserne har været svære at leje ud. Igen og igen hørte vi fra de unge, at de ikke var interesserede, når de skulle dele køkken med andre.

- Med ombygningen kan vi se, at interessen er gået op, også selv om de er dyrere. Vi kan mærke, at de unge har flere penge at bruge på bolig, og jeg tror også, at forældrene ofte spæder til, siger Lone Hansen fra Kuben Ejen- domsadministration, der står for Sigurd Schytz-kollegiet.

Helt død er tanken om kollegiesammenhold og fælleskøkken dog ikke, fortæller forretningsfører Eigil Jørgensen fra AKU, Anvisning af Kollegie- og Ungdomsboliger i Aalborg.

- Vi har bygget en ny type kollegier, hvor de unge både har eget køkken og bad men også har fællesarealer og fælleskøkken. De er meget populære, for mange unge vil stadig gerne have fællesskab med andre og ser kollegiet som en mulighed for at få nye venner i en studieby, siger Eigil Jørgensen.

En undersøgelse fra Kollegiekontoret i Århus viser, at kollegianernes tilfredshed i høj grad afhænger af, hvor centralt boligen ligger, og hvilken stand og størrelse den har.

Derimod betyder socialt fællesskab, gode fællesarealer og service mindre for tilfreds-heden.

/ritzau/

Studerende dropper dårlige kollegier - vil have mere plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce