Strindberg og Hjortshøj som dansk stil


Strindberg og Hjortshøj som dansk stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

21.000 gymnasieelever kunne hygge sig med klassisk drama og tekster om moderne kommunikation og underholdning, da de var til studentereksamen i dansk stil.

Der kan være mange meninger om et program som "Sandhedens time" og om værten, Lars Hjortshøjs, deltagelse i én af tv-kanalernes seneste bud på grænseoverskridende underholdning.

I dag havde godt 21.000 gymnasieelever fem emner at vælge imellem, da de skrev dansk stil på højeste niveau til studentereksamen.

Ét af emnerne indeholdt to bud på, hvad "Sandhedens time" er udtryk for. Med udgangspunkt i de to tekster kunne de kommende studenter skrive en kronik med titlen "Grænseoverskridende underholdning".

Der var tre andre muligheder.

Eleverne kunne skrive en litterær artikel med analyse og fortolkning af Strindbergs drama "Den stærkeste".

Skriv et essay om tekst og samtale - sådan lød et andet tilbud, hvor eleverne kunne hente inspiration i "Smalltalk", en tekst af Morten Aalbæk om kommunikationsformerne i det moderne samfund.

Endelig kunne eleverne slå sig løs ved at skrive en litterær tekst om "Erna og Ewan", hentet i Hans Otto Jørgensens novellesamling "Riggo havde ikke noget mod det abstrakte".

Inden for de nærmeste år er det i modsætning til i dag ikke givet, at eleverne skal skrive dansk stil til studentereksamen.

Det er én af konsekvenserne af de seneste justeringer af gymnasiereformen, som overordnet tilstræber en nedskæring i antallet af prøver og eksamener.

Strindberg og Hjortshøj som dansk stil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce