Stress er arveligt


Stress er arveligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forskning viser, at nogle personer har en større medfødt risiko for at blive ramt af stress.

Der er næppe ret mange, der ved, hvor mange serotonin-receptorer de har i hjernen. Men måske var det en god idé at finde ud af det. Ny forskning viser, at antallet af serotonin-receptorer i bestemte områder af hjernen har betydning for, hvor god man er til at håndtere stress.

Det har Neurobiologisk Forskningsenhed ved Rigshospitalet i København som de første i verden fundet ud af via et tvillingstudie.

Studiet viste, at antallet af serotonin-receptorer i hjernen er meget ens hos tvillinger og derfor er overvejende genetisk bestemt.

I forvejen havde forskerne ved at sammenligne skanninger og personlighedstest konstateret, at mennesker med mange serotonin-receptorer i den forreste del af hjernen har en nedsat evne til at håndtere stress.

- Det nærliggende at konkludere, at det personlighedstræk (nedsat evne til at håndtere stress, red.) ligger i generne, og at sammenhængen formidles via serotonin-systemet, siger lederen af forskningsenheden, afdelingslæge på Neurologisk Klinik Lars Pinborg, til Rigshospitalets nyhedsbrev.

Stress er arveligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce