Strejken rammer nyfødte børn


Strejken rammer nyfødte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mødregrupper er aflyst under strejken. Det kan have konsekvenser for både børn og urutinerede forældre, vurderer sundhedsfaglig konsulent.

Ammer jeg mon mit barn helt rigtigt? Og hvordan får jeg den lille stakkel til at holde op med at skrige? Det og lignende spørgsmål får unge forældre ofte besvaret i mødregrupper efter fødslen. Men strejken blandt landets sundhedsplejersker gør, at mange nybagte forældre må søge råd andre steder.

- De går glip af et netværk, hvor de kan dele hinandens erfaringer og støtte hinanden. Det er hårdest for de mødre, der ikke har så stort et socialt netværk at trække på, siger sundhedsfaglig konsulent i børne- og ungeafdelingen Helle Svinkløv fra Københavns Kommune.

Her bliver der ikke etableret mødregrupper under strejken, mens der også er skåret betragteligt ned på de hjemmebesøg, nybagte forældre normalt får af sundhedsplejersker.

- Man kan være bekymret for, at det vil få nogle konsekvenser på længere sigt. Især i forhold til at få amningen etableret så barnet kan få den ernæring, det skal have, siger Helle Svinkløv.

Hun understreger dog, at nødberedskabet sikrer forældrene en samtale, så de har mulighed for at få hjælp, hvis der observeres nogen form for fare for enten barnet eller morens helbred.

Strejken rammer nyfødte børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce