Strejke rammer studerende

Strejken koster på uddannelsen.
Foto: John Fredy

Strejke rammer studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejestuderende frygter dårligere uddannelse, fordi de går glip af vigtig praktik under strejken.

Efter seks uger på sofaen er de sygeplejestuderende ved at være godt trætte af strejken. Så længe strejken kører, kan de nemlig ikke møde op på deres praktikplads, og dermed mister de sygeplejestuderende en del af deres nødvendige praktiske erfaring.

- Vi støtter selvfølgelig strejken, men jeg er utilfreds med, at det går så hårdt ud over vores uddannelse, siger Marianne Svendsen.

Hun skulle egentlig have startet i et 10 uger langt praktikforløb dagen før strejken satte ind 16. april.

I dag er der så taget hul på den syvende strejkeuge, hvor både Marianne Svendsen og omkring 200 andre sygeplejestuderende fra University College Lillebælt (UCL) i Odense er afskåret fra at gennemføre deres praktikforløb.

Skolernes ansvar

Et af de centrale argumenter bag de strejkendes krav om højere løn er, at det bliver sværere og sværere at lokke nye studerende til sygeplejeuddannelsen.

Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at strejken netop går ud over de studerende, mener næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Dorte Steenberg. Hun er dog overbevist om, at konflikten ikke betyder dårligere uddannelse:

- Det er skolerne, der har det faglige ansvar for de studerende under konflikten. Og jeg er helt sikker på, at de sørger for, at sygeplejerskerne har de kompetencer, de skal have, når de bliver færdige.

Men ifølge eleverne er det så som så med tilbuddene fra sygeplejeskolen i Odense.

Studerende ladt i stikken

Skolerne i blandt andet Århus, Vejle og Svendborg har allerede tilbudt supplerende undervisning til sygepleje-studerende, som her går glip af deres praktik.

Men i Odense efterlyser de studerende noget at lave:

- Det er for dårligt, at skolen ikke har taget et initiativ. Vi har bare fået at vide, at vi kan gå hjem og læse op på pensum, forklarer Trine Larsen, der går på sygeplejeuddannelsens fjerde semester.

Uddannelseslederen, Lena Busch Nielsen, indrømmer, at skolen ikke kan kompensere for den tabte praktiktid. Men hun mener ikke, at de studerende er blevet glemt:

- Skolerne har tacklet det forskelligt, fordi vi har forskellige muligheder og ressourcer. Men der er ikke nogen studerende i Odense, som vi ikke har taget hånd om.

Der er ifølge Lena Busch Nielsen lagt caseopgaver ud til de studerende samt tilbudt vejledning og lokaler til de studerende. Men decideret undervisning, har skolen ikke tilbudt, indrømmer hun.

Uddannelse forsinkes

Tilbuddene med vejledning og case-arbejde er dog ikke godt nok for de studerende.

- Jeg kommer helt sikkert til at mangle praktisk erfaring, og nogen vil måske endda få problemer med at bestå eksamen, advarer Trine Larsen.

Lena Busch Nielsen arbejder dog allerede på en løsning af problemet.

Håbet er, at de studerende kan bruge deres sommerferie på at indhente den tabte praktik. Ellers må praktikken lægges ind efter det egentlige studieforløb og dermed forlænge den samlede uddannelsestid.

Strejke rammer studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce