Straffen op for kærestedrab


Straffen op for kærestedrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Landsret hæver straffen fra 11 til 12 års fængsel i principiel sag om mands drab på kæreste.

Vestre Landsret hævede torsdag straffen over den 43-årige Allan Hansen fra 11 til 12 års fængsel.

Han blev dømt for et drab i Gullestrup ved Herning, der ikke kun var brutalt, men også principielt vigtigt.

Det var i november 2007, at han slog sin samleverske ihjel ved først at skyde hende for panden med en boltpistol og derefter stikke ild på huset. Obduktionen har vist, at kvinden, den 46-årige Grethe Pedersen, omkom som følge af røgforgiftning.

Manden var dengang maskinpasser hos Danish Crown. I ugerne op til drabet havde parret skændtes, og kvinden var parat til at flytte. Han har selv nægtet sig skyldig i drab og forklaret, at parret blev udsat for et hjemmerøveri, og at han selv blev tvunget med på en køretur ud i skoven.

Sagen er juridisk vigtig, fordi den er en af flere sager, hvor anklagemyndigheden har arbejdet for at presse strafniveauet op i sager om drab på kærester og ægtefæller. I flere år var det udgangspunktet, at drab i parforhold skulle koste 10 års fængsel mod 12 år i almindelige drabssager. Men sagen fra Gullestrup viser, at domstolene nu sidestiller de to former for drab.

- Min grundholdning er, at det populært sagt bør være udgangspunktet for strafudmålingen, at et drab er et drab. Jeg kan på ingen måde acceptere, at der kan være en "automatisk" forskel i bedømmelsen alene baseret på, hvem den dræbte er, sagde justitsminister Brian Mikkelsen i november sidste år.

Straffen op for kærestedrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce