Straarup får halv million i skattelettelse

Den skattereform, som regeringen og Dansk Folkeparti står bag, giver i år folk som Danske Banks direktør, Peter Straarup, der har en årsløn på lidt over syv millioner kroner, en skattelettelse på knap en halv million kroner.
Foto: Tegning: Gert Ejton

Straarup får halv million i skattelettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske Banks direktør, Peter Straarup, kan se frem til at få 465.000 kroner i skattelettelse. "Tåbeligt", mener Socialdemokraterne.

Julen kommer i år tidligt for Danske Banks ordførende direktør, Peter Straarup.

Ifølge en opgørelse fra skatteminister Kristian Jensen (V) kan bankdirektøren i år se frem til en skattelettelse på 465.000 kroner som følge af VK-regeringen og Dansk Folkepartis skattereform.

En skattelettelse som skyldes, at Peter Straarup tjener 7,1 millioner kroner uden pension.

Socialdemokraternes næstformand og skatteordfører, Nick Hækkerup, som har bedt om opgørelsen, kritiserer, at de højestlønnede på den måde får kæmpe skattelettelser midt under den økonomiske krise.

- Det er fuldstændig tåbeligt, at regeringen og Dansk Folkeparti giver Peter Straarup en skattelettelse på 465.000 kroner i år, mens almindelige hårdtarbejdende danskere og pensionister får en lang næse og dårligere velfærd, siger Nick Hækkerup.

Socialdemokraterne og SF foreslår, at danskere, der tjener over én million kroner om året uden pension, skal betale en millionærskat, så de betaler mere til den fælles velfærd.

- 465.000 kroner i skattelettelse til Peter Straarup skaffer jo ikke arbejde til de tusindvis af danskere, der hver måned bliver arbejdsløse, siger Nick Hækkerup.

Skatteminister Kristian Jensen understreger dog, at der i 2008 var under 300 personer, der havde en personlig indkomst på syv millioner kroner eller derover.

Straarup får halv million i skattelettelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce