Det er ikke altid den stærkeste, som overlever, siger evolutionsforsker

Det er ikke altid, Charles Darwin har ret i, at de stærkeste overlever. Meget tyder på, at hannerne bliver mindre i Afrikas løveflokke, fordi storvildtsjægere piller de største hanner ud med en riffel.

Det mener den engelske evolutionsforsker Julia A. Barthold:

- Storvildtjægere går ikke efter hunner, og de går ikke efter små hanner. De går efter de største hanner, og dermed fjerner de de store hanner fra naturens løvebestande. De store hanners arvemateriale forsvinder og bliver ikke givet i arv til næste generation, forklarer Julia A. Barthold, der arbejder på Max Planck Institute for Demographic Research og University of Oxford.

Hun opholder sig i disse dage på Syddansk Universitet. Her er evolutionsforskere fra hele verden samlet til den første konference om evolutionsdemografi.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.