Stort for 18 Frames: Fynsk kortfilm med til Robert-fest

Sylvia le Fanu, som har instrueret den Robert-nominerede film "Abu Adnan", bor for tiden i Norge, hvor hun går på den norske filmskole. Foto: Birgitte Carol Heiberg.

Stort for 18 Frames: Fynsk kortfilm med til Robert-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndag aften er producer Sune Wahl og instruktør Sylvia le Fanu med i opløbet til at vinde en Robert med deres kortfilm "Abu Adnan".

Filmmagerne Sylvia le Fanu og Sune Wahl har sådan set vidst det siden august, da deres kortfilm "Abu Adnan" ud over at vinde to priser ved Odense International Film Festival også kom med blandt de slutnominerede til en Robert. Filmen er de to filmmageres midtvejsfilm fra 18 Frames, som er den fynske pendant til de alternative filmskoler Super 16 i København og Super 8 i Aarhus. I aften går det løs i Tivoli Hotel og Congress Center. En aften som Sune Wahl har glædet sig umindeligt til.

- Det bliver sjovt og stort. Det bliver specielt stort for 18-Frames og kan være med til positionere uddannelsen i forhold til de andre uddannelser. Vi fik en del opmærksomhed med Jesper Quistgaards "Ødeland" (2015, red.) Og så er det kronen på værket, at vores årgang nu har en film med til Robert-nomineringerne i konkurrence med film fra Super 16 og Filmskolen. Nu er vi ved at kunne spille med, og det er kæmpestort for foreningen, siger han.

Spirende fynsk filmmiljø

36-årige Sune Wahl er oprindeligt fra København, men flyttede til Svendborg for to år siden i forbindelse med, at han begyndte på filmuddannelsen 18 Frames. Selv mener han, at det har været den bedste beslutning, han har truffet i forhold til sin karriere inden for filmbranchen.

- At flytte til Fyn har for mig været noget af det bedste, jeg har gjort. Jeg har aldrig fået så mange professionelle filmjobs, som nu. Jeg laver film som aldrig før - også i København. Bare fordi man er flyttet til Fyn, er det ikke sådan, at man må give afkald på at lave film i København. Tværtimod. Når man har mange professionelle opgaver, bliver man anbefalet til andre, siger han.

Men Sune Wahl er en af undtagelserne. Det er svært at fastholde filmfolk på Fyn. Samtidig er det svært at finde fynboer med evnerne og lysten til at gå på den fynske filmuddannelse 18 Frames.

- Nogle gange kæmper man med at finde sit kortfilmshold og finde det netværk af professionelle filmfolk, der skal til. Vi mangler en stor gruppe i talentmassen, som rejser væk. Så vi arbejder hårdt på at skabe et fundament for, at man kan se en mulighed for at blive på Fyn og lave film. I 18 Frames har vi en målsætning om, at mindst halvdelen af de elever, der går på uddannelsen, skal komme fra Fyn, siger han.

Filmet på Nordfyn

Produktionen af filmen "Abu Adnan", er nærmest 100 procent fynsk. Den er blevet støttet af Film Fyn og er udelukkende filmet i Nordfyns Kommune, som også har støttet filmen. Det er dog ikke den eneste grund til, at holdet bag filmen valgte Bogense som kulisse, forklarer Sune Wahl.

- Vi satte stort set alle sejl ind på, at vi skulle filme på Nordfyn. Simpelthen for at give troværdighed til, at vores hovedperson - en syrisk læge, der er flygtet til Danmark med sin søn - bor i et byhus. I provinsen har man ikke de her boligkomplekser, som man finder i storbyerne. Vi kunne altså med god samvittighed hive vores hovedpersoner ud af den her ghetto-tanke, som kunne komme til at overskygge historien.

- Vi ville gerne have, at det skulle være en helstøbt, god og positiv fortælling. Under researchen fandt vi ud af, at en underviser i Bogense var blevet kåret til årets lærer, netop på grund af arbejdet med flygtninge og indvandrere. Så vi tænkte, at der måtte være noget på Nordfyn, som passer smukt til vores film, siger Sune Wahl.

Stort for 18 Frames: Fynsk kortfilm med til Robert-fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce