Stort flertal vil med i EU-flygtningeplan


Stort flertal vil med i EU-flygtningeplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er sket et holdningsskred i den danske befolkning, vurderer Tænketanken Europa. 78 procent vil med i EU-aftale om fordeling af flygtninge, viser meningsmåling fra Voxmeter.

Mere end 5000 flygtninge og migranter vurderes at have krydset de danske grænser den seneste uge, og den europæiske flygtningesituation har også sat sig spor i danskernes holdning.

Et stort flertal af danskerne på 78,2 procent bakker nu op om, at Danmark går med, hvis EU-landene bliver enige om en fælles fordeling af flygtninge.

Det viser en meningsmåling, Voxmeter har foretaget for Ritzau blandt 1038 repræsentativt udvalgte personer.

Bjarke Møller, der er direktør i Tænketanken Europa, er ikke i tvivl om, at flygtningesituationen i Europa har ført til et holdningsskred i befolkningen.

- Det er meget opsigtsvækkende og markant, siger han.

- Det er et holdningsskred, der er sket i løbet af sommeren, og det ser ud til, at der er en stigende tendens til, at danskerne ønsker at deltage i EU's asyl- og indvandringspolitik, vurderer Bjarke Møller.

Han henviser til, at andre meningsmålinger har vist samme retning, uanset om spørgsmålene har været formuleret lidt anderledes.

Spørgsmålet om en fælles fordeling af flygtninge mellem EU-landene er højaktuelt. Mandag holder EU-landene krisemøde om de mere end en halv million flygtninge, der foreløbig er kommet til Europa alene i år.

Kommissionen ønsker, at landene skal enes om at fordele 160.000 flygtninge mellem sig.

Selvom udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) deltager på vegne af Danmark, har regeringen på forhånd meldt ud, at Danmark ikke har tænkt sig at tage nogen af de 160.000.

Stort flertal vil med i EU-flygtningeplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce