Storm af henvendelser: Efterforskere af stenkast får inddraget juleferie

Efterforskningen af stenkastene på Fynske Motorvej har givet Fyns Politi meget arbejde i denne uge. Her er betjente i gang med deres efterforskning ved broen ved Skallebølle, da der tidligere på ugen atter var kastet sten. Og nu står nogle af efterforskerne til at få inddraget juleferie for at undersøge de mange nye henvemdelser fra borgerne. Arkivfoto: Kim Rune

Storm af henvendelser: Efterforskere af stenkast får inddraget juleferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De mange nye henvendelser i stenkaster-sagen er værdifulde for Fyns Politi, hvor visse efterforskere står til at få inddraget noget af juleferien.

Henvendelser fra borgerne er sandsynligvis det, som skal give Fyns Politi det afgørende gennembrud i efterforskningen af stenkastene på Fynske Motorvej, som i august 2016 dræbte en tysk kvinde og invaliderede hendes mand.

Derfor er det meget værdifuldt for Fyns Politi, at det i øjeblikket strømmer ind med borgerhenvendelser. De nye bølge af henvendelser kommer efter, at efterforskningsleder Per Lydiksen Laursen fredag morgen kunne afsløre, at der er dna-sammenfald mellem flere sager om hærværk i Tarup og stenkast fra en mortorvejsbro ved Spedsbjerg i september.

Fredag eftermiddag havde Fyns Politi fået mere end 45 nye henvendelser. Både fra Odense-området og fra andre steder i landet, fortæller vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen.

- Der er blandt andet tale om navne på konkrete personer, siger efterforskningslederen, så vi har et større arbejde foran os, siger vicepolitiinspektøren.

Han vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse, om det er visse navne, der går igen i striben af henvendelser.

Per Lydiksen Laursen slår fast, at alle henvendelser bliver taget meget seriøst og vil blive undersøgt grundigt. Det betyder også, at nogle af de efterforskere, der sidder med sagen, kommer til at holde mindre juleferie, end det ellers var planlagt.

- Vi er simpelthen nødt til at få arbejdet med alle de henvendelser, der er kommet ind.

Efterforskningslederen ønsker ikke at oplyse, hvor mange efterforsker, der arbejder med sagen, og hvor mange der ender med at få inddraget noget juleferie.

Mange vil blive dna-testet

Foruden de mange henvendelser fra borgerne, er det også meget værdifuldt for Fyns Politi at have sikret sig dna-spor. Både på den sten, som blev fundet, efter at den i september blev smidt ned på motorvejen ved broen på Spedsbjergvej, og på en snusdåse, som også blev fundet ved gerningsstedet. Der er tale om to forskellige profiler, og det underbygger politiets teori om, at der er to gerningsmænd med i forbrydelserne.

- Dna-profilerne er meget vigtige spor for os, siger Per Lydiksen Laursen.

Så når Fyns Politi i den kommende tid vil rette henvendelse til de navngivne personer, som vurderes interessante for efterforskningen, vil de blive bedt om at få udtaget en dna-prøve for at se, om deres dna-profil matcher dem, som er dukket op under efterforskningen.

Hvis de pågældende personer frivilligt lader politiet udtage en prøve til dna-profilering, er sagen ukompliceret. Hvis nogle personer nægter, vil efterforskerne skulle sigte dem for stenkastene for med tvang at kunne udtage prøven. Men hvis en person nægter at lade sig teste, vil det sandsynligvis være nok til at have et mistankegrundlag, der berettiger en sigtelse for forbrydelsen.

Normalt bliver en dna-prøve taget ved, at en vatpind blive stukket ind i munden på personen, som skal have lavet en profil. Vatpinden sendes til Retsgenetisk Institut i København, der laver prøverne.

Fremgangsmåde med at udtage en række dna-prøver svarer til dengang, hvor Fyns Politi efterforskede sagen om "manden i den røde bil", hvor en person havde forgrebet sig på et par tilfældedige piger. Og netop dna var med til at fælde den mand, som i 2014 blev dømt for overgrebene.

Storm af henvendelser: Efterforskere af stenkast får inddraget juleferie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce