Storkunde rasende på Nova Bank Fyn


Storkunde rasende på Nova Bank Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afviklings- banken tilbageholdt pantebreve og aktier, tre måneder efter lån var indfriet

- Der er sket noget kedeligt med de bankfolk, der har været igennem det seneste års turbulens. De løber fra deres ord.

Så skarpt formulerer plantecenterejer Keld Bjerge- gaard sig, efter han i tre måneder har forsøgt at få udleveret de aktier og pantebreve, han i en årrække har haft liggende i Fionia Bank som sikkerhed for en række lån.

Lånene indfriede han i august 2009, men sikkerhederne ville banken ikke slippe. Han fik dem først udleveret kort før jul efter længere tids tovtrækkeri, hvor banken blandt andet forsøgte at få ham til at skrive under på, at han ikke ville lægge sag an mod den.

Holdt som gidsler

- Mine pantebreve og aktier blev holdt som gidsler, og det er bare ikke i orden. Man vil have, at jeg skal fraskrive mig mine rettigheder, selv om jeg har indfriet min gæld og aldrig har kostet banken en krone i tab, siger Keld Bjerge-gaard.

Nova Bank Fyn, som er resterne af Fionia Bank, har ikke ønsket at kommentere sagen, men Fyens Stiftstidende har fået fuld aktindsigt i den korrespondance, der siden august er foregået mellem Bjergegaard og banken, og den bekræfter Bjerge- gaards udlægning af sagen.

Ifølge bankanalytiker Bjarne Jensen vil vi komme til at se flere af den type sager i de kommende år. Den er nemlig udtryk for, at de ansatte i afviklingsbankerne efter Roskilde Bank, Ebh Bank, Løkken Sparekasse og Fionia Bank, kun har en præmis: Nemlig at få flest mulige penge hjem med færrest mulige tab.

- De har jo ikke på samme måde som almindelige banker et incitament til at forkæle kunderne. Deres opgave er at få mest muligt ud af det, men de skal selvfølgelig følge spillereglerne, siger Bjarne Jensen.

Han mener dog ikke, at sagen nødvendigvis er et eksempel på dårlig moral.

- Det sker for alle, når man går fra højkonjunktur til en situation, hvor stumperne skal reddes. Man begynder at beskytte de ting, man arbejder med. Det gør bankfolk også, siger Bjarne Jensen.

Storkunde rasende på Nova Bank Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce