Store partier åbner døren for lægeuddannelse

Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg vil sammen med SDU og regionen forsøge at få 50 ekstra pladser til kandidatstuderende fra 2021 til byen. Arkivfoto

Store partier åbner døren for lægeuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhedsordførere erkender, at der skal findes en løsning for at få flere læger ud i yderområderne. Store partier er åbne over for at diskutere, om Esbjerg skal have en kandidatuddannelse.

Læger: Sundhedsordførere fra Venstre og Socialdemokratiet vil ikke tage konkret stilling til forslaget om at etablere en kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg, men er begge meget positive over for at diskutere det. De understreger begge, at der er en udfordring med at skaffe læger til alle dele af landet.

- Det er en kendt problemstilling, at det er svært at rekruttere læger til nogle områder i landet. Vi har allerede øget optaget i Aalborg for at dæmme op for lægemanglen i Nordjylland. Nu har man så budt ind med ønske om en lægeuddannelse i Esbjerg, og det er rigtig fint. Jeg ser frem til at drøfte sagen politisk, siger sundhedsordfører Jane Heitmann.

SDU ønsker at øge optaget med 50 pladser. Det betyder, at universitetet fra næste sommer skal øge optaget på bachelordelen af deres medicinstudium. Lægeforeningen bakker op om forslaget fra Syddanmark, men formand Andreas Rudkjøbing siger til Ritzau, at der ikke bør uddannes flere læger samlet set. De nye pladser på medicinstudiet hos Syddansk Universitet bør således føre til en nedjustering af studiepladserne andre steder.

Analyse

Tilbage i januar meddelte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), at han ville "analysere, hvordan studiepladserne på medicinstudiet fremover skal fordeles i de forskellige regioner. Resultaterne af dette arbejde skal ligge klar forud for finanslovsforslaget for 2018." Denne analyse er dog ikke kommet endnu.

I et svar til Folketinget i oktober skrev ministeren, at "den fremtidige nationale fordeling af pladser på medicinstudiet mellem regioner og institutioner er fortsat under overvejelse".

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) har nu bedt ministeren oplyse, hvornår analysen af fremtidens studiepladser på medicinstudiet ligger klar.

Han påpeger, at ønsket fra Region Syddanmark og SDU læner sig op ad et lignende ønske fra Region Sjælland, der lider af alvorlig mangel på læger. 

- Jeg ser meget gerne, at der kommer en hurtig beslutning, så vi kan tage en mere langsigtet beslutning for at sikre en bedre lægedækning i hele landet. Vi ser jo først resultaterne om nogle år, siger ordføreren.

Store partier åbner døren for lægeuddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce