Stor opbakning til Gade trods lækage-sag


Stor opbakning til Gade trods lækage-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af skandalen om jægerbogen og ikke mindst den seneste lækage-sag nyder forsvarsminister Søren Gade stor opbakning i befolkningen, viser måling.

Der skal mere end en jægerbogs-skandale og en lækage-sag til at rokke ved den folkelige opbakning til forsvarsminister Søren Gade (V). I hvert fald er det kun et fåtal af danskerne, der mener, at Søren Gade bør gå af som følge af de meget omtalte sager.

Ifølge en meningsmåling foretaget af Rambøll/Analyse Danmark for Morgenavisen Jyllands-Posten mener kun 15,5 procent af danskerne, at Gade skal træde tilbage. Hele 62 procent svarer omvendt nej til, at forsvarsministeren skal gå.

Målingen bekræfter således, at Søren Gade er en af VK-regeringens mest populære ministre - selv i en tid, hvor hans pressechef og nære medarbejder, Jacob Winther, har været genstand for massiv kritik.

Winther beskyldes for at have lækket fortrolige oplysninger til TV2 om danske jægersoldaters mission i Irak i 2007. Og efter at pressechefen har dementeret egne påstande i et DR-interview om, at jægerkorpset står bag lækken, kræver oppositionen, at Gades skal redegøre for sin tillid til pressechefen.

Lækage-sagen kommer i kølvandet på endnu en prekær sag med udspring i forsvaret. I efteråret påpegede Forsvarskommandoen, at bogen "Jæger - i krig med eliten" indeholder fortrolige oplysninger, der kan skade danske soldaters sikkerhed.

Ikke desto mindre sendte Forsvarskommandoen en selvproduceret arabisk oversættelse af bogen til B.T. Forsvarets Auditørkorps er sat til at undersøge sagen, hvilket blandt andet har udmøntet sig i en nylig afhøring af Søren Gade.

Stor opbakning til Gade trods lækage-sag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce