Der er stor mediebevågenhed om retssagen om drabet på den norske stewardesse på Hotel Radisson sidste år.
Tilskuerpladserne er fyldt med dansk og norsk presse i Københavns Byret, der har taget fat på at behandle det voldsomme rovmord på den norske stewardesse, Vera Vildmyren, på Hotel Radisson sidste år.

Med i retssalen sidder Vera Vildmyrens enkemand og to børn, som er rejst fra Norge for at overvære sagen.

Kun få meter fra familien sidder den tiltalte, Marian Clita.

Anklageren gennemgår den blodige sag med fotos og videooptagelser fra hotellet, og i ny og næ må familiemedlemmerne forlade salen, når beretningerne bliver for voldsomme.

Marian Clita smågrinede, da anklageren viste våbnene frem til nævningene. Han er tiltalt for at have skåret halsen over på Vera Vildmyren med en hobbykniv og slået hende voldsomt i ansigtet med et koben.

Ifølge anklager Anne Birgitte Stürup lykkedes det Clita at trænge ind i hotelværelset, fordi dørens automatiske lås ikke fungerede optimalt. Dørene på netop den etage skal tilsyneladende have et ekstra tryk for at låse.

- Derfor kunne man have en forventning om, at døren var låst, selvom det ikke var tilfældet, siger anklager Anne Birgitte Stürup.

Det var en rengøringsmedarbejder, der fandt Vera Vildmyren.

Hun blev fundet i sit undertøj på gulvet med en dyne såvel som en standerlampe på sig.

Der var blod overalt på vægge, gulve, loft og møbler. Derfor tilkaldte rengøringsmedarbejderen straks hotellets sikkerhedspersonale.

- Det var tydeligt, der havde fundet en voldsom kamp sted, har rengøringsmedarbejderen tidligere fortalt politiet.

Billederne af hotelværelset viser det samme. Gerningsmanden stak sit offer i ansigtet og skar halsen over på hende med hobbykniven, og med sit koben slog han fem tænder ud.

På standerlampen har politiet fundet Clitas fingeraftryk og håndaftryk, mens hans fingeraftryk eller dna ikke er fundet på det røde koben eller hobbykniven.

Mere om emnet

Se alle
Anklager kræver 16 års fængsel til Clita

Anklager kræver 16 års fængsel til Clita

14 års fængsel for drab på stewardesse

14 års fængsel for drab på stewardesse

Dansk Folkeparti: Send Clita til Rumænien