Stop op - for chefens skyld


Stop op - for chefens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulle du være en af dem, der glemmer at holde pause, eller mangler du blot en undskyldning for igen at få blodomløb i bagdelen, så læs videre. For faktisk bliver du en bedre arbejder, hvis du også slapper lidt af. Det vurderer arbejdsmiljøforsker Helge Hvid fra RUC.

- Der skal være en vis blanding af arbejde og pause. Det vidste man allerede tilbage i 1920'erne. Det er godt for produktiviteten, og har du ikke nogle pauser med plads til uformel snak og etablering af sociale relationer, reducerer du muligheden for at lære nye ting og for at blive tilknyttet din arbejdsplads, siger han.

- Og hvad hvis man bare vil holde pause for sin egen skyld?

- Man har da behov for bare at sidde og lave ingenting og kigge på skyerne. Men det er ikke rigtigt legitimt i Danmark. Det ligger så stærkt i vores bevidsthed, at vi må sørge for effektivitet og konkurrenceevne, så alting skal argumenteres med, at det nok også er bedst for arbejdspladsen - også pauser, siger Helge Hvid, der mener, vi danskere har svært ved det med pauser.

- Vi bliver gradvist dårligere til at holde pauser. Kaffepausen bliver sprunget over, frokosten holder man for sig selv, og nu er også rygepausen ved at forsvinde.

- Men man bør faktisk holde sig en pause efter et par timers arbejde, og i virkeligheden bør man ikke arbejde mere end fire timer om dagen ved en computerskærm, men det er en visdom, jeg tror, man har glemt med tiden, siger arbejdsmiljøforskeren.

Stop op - for chefens skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce