Støjberg bakker på løfte om færre asylansøgere


Støjberg bakker på løfte om færre asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Integrationsministeren bløder op på løfte i valgkampen om, at Venstre vil sikre færre asylansøgere.

Integrationsminister Inger Støjberg bakker nu på et løfte fra valgkampens sidste fase om, at der ville komme færre asylansøgere til Danmark, hvis Venstre vandt regeringsmagten.

På et pressemøde, hvor Venstre præsenterede en plan for en "straks-opbremsning" af tilgangen om asylansøgere, blev Støjberg flere gange spurgt til, om hun kunne garantere, at planen ville føre til færre asylansøgere.

- Ja, det vil der gøre. Vi kommer til at se en meget hurtig opstramning, hvis vi vinder valget, og der vil komme færre asylansøgere hertil inden for et år, lød det fra Inger Støjberg, der nu selv er blevet minister for integrationen.

Gennem de seneste dage har i hundredvis af flygtninge og migranter imidlertid søgt mod Danmark, og ganske usædvanligt i et sådan antal, at mange vandrede af sted på motorvejen fra Lolland.

Og nu garanterer Støjberg ikke længere, at der vil komme færre asylansøgere til Danmark. Men hun lover til gengæld, at hun vil arbejde for det.

Spørgsmål: Står du ved det løfte i dag?

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan.

Spørgsmål: Det er ikke et løfte. Står du ved løftet om, at der kommer færre asylansøgere til Danmark?

- Jeg kan love, at jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for det, og det tror jeg heller ikke, at der er så mange, der er i tvivl om, siger Inger Støjberg.

- Nu har vi gennemført en straksopstramning, og jeg har også sagt, at der kan komme flere opstramninger på tale, og det står jeg stadig ved.

- Man bliver nødt til at se det her hen over et år, man kan ikke tage en enkelt dag eller en enkelt uge og vurdere det ud fra det, siger hun.

Støjberg bakker på løfte om færre asylansøgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce