Støjberg: Vi følger den svenske udvikling time for time


Støjberg: Vi følger den svenske udvikling time for time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Støjberg afviser behov for dansk grænsekontrol. Sverige har sagt, at de fortsat vil asylbehandle, siger hun.

Regeringen følger situationen ved den dansk-svenske grænse meget nøje. Men den svenske beslutning om at indføre grænsekontrol vil indtil videre ikke føre til yderligere tiltag fra den danske regering i form af grænsekontrol eller nye regelstramninger.

Sådan lyder det fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) efter Venstres gruppemøde på Christiansborg torsdag.

Inger Støjberg lægger vægt på, at svenskerne trods den nye grænsekontrol ikke vil afvise asylansøgere ved grænsen:

- Den svenske regering har meldt ud, at asylbehandlingen fortsætter i Sverige. Det er de også forpligtet til. Og det har de understreget meget tydeligt på pressemødet i aftes, siger Inger Støjberg til Ritzau.

Dermed er regeringens vurdering indtil videre, at den svenske beslutning om at indføre grænsekontrol fra klokken 12 torsdag ikke vil føre til en dramatisk stigning i antallet af asylansøgere i Danmark.

- Jeg ser ikke umiddelbart for mig, at vi kommer til at reagere på den svenske grænsekontrol. Men vi følger situationen time for time, siger Inger Støjberg.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, siger torsdag, at den grænsekontrol ikke betyder lukkede grænser.

Indtil videre er det dog uklart, hvad grænsekontrollen præcist vil betyde for Danmark.

I sidste uge kom de svenske myndigheder med den opsigtsvækkende melding, at Sverige ikke længere kan garantere indkvartering til alle flygtninge, der kommer til landet.

Det største borgerlige parti Moderaterne har talt for, at situationen er så alvorlig, at Sverige bør afvise asylansøgere, hvis de kommer rejsende fra sikre EU-lande som Danmark og Tyskland.

Spørgsmål: Svenskerne siger, de ikke har indkvartering til flere asylansøgere. Kan du udelukke, at de begynder at afvise asylansøgere, som kommer fra sikre lande som Danmark?

- Svenskerne er forpligtet til at asylbehandle de asylansøgere, som kommer til Sverige.

Spørgsmål: Har regeringen en plan, hvis det ændre sig?

- Selvfølgelig har regeringen en plan, siger Inger Støjberg.

Hun forventer, at de fire stramninger, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) onsdag annoncerede, vil sikre den "straksombremsning", som regeringen lovede før valget.

- Det er formålet, og det håber jeg selvfølgelig, siger Inger Støjberg.

I Danmark ønsker alle de borgerlige partier med undtagelse af Venstre, at Danmark som modsvar indfører kontrol ved grænsen til Tyskland.

Støjberg: Vi følger den svenske udvikling time for time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce