Stjernekok spiste og drak med prins Henrik: - Jeg savner ham virkelig

Den anerkendte kok Jean-Louis Lieffroy har kendt sin landsmand prins Henrik gennem mange år. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Stjernekok spiste og drak med prins Henrik: - Jeg savner ham virkelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jean-Louis Lieffroy begræder bortgangen af prins Henrik. Prinsen var en ven, og har altid kunnet imponere den rutinerede kok med sin viden om og kundskaber ud i gastronomiens verden.

- Jeg synes, han var et fantastisk menneske. Jeg savner ham virkelig, siger Jean-Louis Lieffroy efter prins Henriks dødsfald tirsdag aften.

Den garvede kok har kendt kongefamilien i mange år, og i 2009 slog prins Henrik ham til ridder af dannebrog. Det skyldtes især, at Jean-Louis Lieffroy havde bragt fransk gastronomi til Danmark og gjort det med bravur. Blandt andet gennem 38 år som køkkenchef og direktør på Falsled Kro.

Men selv om Jean-Louis Lieffroy er blandt de mest anerkendte kokke i dansk gastronomis historie, kunne prinsen alligevel begejstre ham med sine gastronomiske evner.

- Jeg var ret imponeret over hans kundskaber både hvad angår vin og mad. Jeg har også spist på Fredensborg, hvor han selv lavede maden sammen med nogle kokke. Det var virkelig imponerende, husker Jean-Louis Lieffroy.

Spiste nyrer sammen

De to landsmænd kom især til at kende hinanden igennem en fransk klub, som har haft for vane at mødes to gange om året for at spise og drikke god mad og vin. Sammenkomsterne går under navnet Forom Renees og var oprindeligt tænkt som en klub, hvor man spiste indmad sammen. En slags nyreklub, fortæller Jean-Louis Lieffroy.

- Prinsen gik meget op i det. For eksempel fik han lavet særlige slips til os alle sammen. Det var en stor fornøjelse, og samtidig var det meget professionelt på en eller anden måde. Han kendte alle vinene og maden, han var ligesom et leksikon, siger han.

Men det var især på det personlige plan, at prins Henrik efterlod et indtryk hos stjernekokken. Den 20. regner han med at skulle med til bisættelsen af hans gamle ven, når prins Henrik stedes til hvile fra Christiansborg Slotskirke i København.

Stjernekok spiste og drak med prins Henrik: - Jeg savner ham virkelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce