Stille dage i Strandgrillen


Stille dage i Strandgrillen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TID: Signe smiler, selv om der ikke er nogen kunder at smile til Signe og de to andre ansatte i Strandgrillen ved Fyns Badestrand i Nyborg ligger nærmest vandrette i luften for at forsyne den lange kø af bikinier og bare maver med hotdogs, is og sodavand. Solen bager, og biler cirkler rundt på den stopfyldte p-plads i jagten på et lille tomrum, hvor de kan mase deres solvarme metalskrog ind.
Signe Skøt kan sagtens kalde billedet frem i tankerne. Men kun i tankerne. End ikke en hæderligt solbeskinnet dag som i går formåede at skabe andet en spredt fægtning og næsten-kø ved grillen - eller på stranden for den sags skyld. Det kan man nok takke en kølig pålandsvind og meteorologernes torden-forudsigelser for. Et par soldage burde have fyldt strandene.

Ligesom sidste sommer, da Signe Skøt arbejdede på grillen på kanten af den brede, hvide sandstrand ved Storebæltsbroeng.

- Det er sjovt, når her er rigtig travlt. Så er der fart på, og man har det sjovt med kollegerne og gæsterne, siger Signe Skøt, der efter sommerjobbet begynder i gymnasiet.

I år har tunge skyer og stærk blæst gjort stranden ørkenøde. Solen smelter ikke de gammeldags vaffelis i hænderne på badegæster, og Signe smelter ikke unge drengehjerter i pølsekøen med sine smilende øjne. Hun står alene i kiosken, for det ville være lidt fjollet at have to-tre kolleger, når der ikke er noget at lave.

Men hun smiler alligevel. Og hun kan godt finde solglimt i skyerne.

Tid til mere

- Jeg har mere tid til at snakke med de kunder, der trods alt er. Nogle af gæsterne fra campingpladsen kan jeg huske fra sidste år, og de kommer og snakker, siger Signe Skøt.

I det hele taget er der masser af tid til at kræse lidt om de kunder, der er.

- Sidste år kunne man næsten have lyst til at kvæle en kunde, der havde nogle meget særprægede ønsker til, hvordan hotdoggen eller burgeren skulle tilberedes, mens køen voksede. Iår er det ikke noget problem, siger Nyborgpigen.

Hun går rundt med en klud og overfladerne i grillkiosken har sjældent været så skinnende rene som nu. Der bliver også hele tiden fyldt op på hylderne, så de er fyldte, og varerne står pænt på række.

- Vi skal altid være klar. Der kan jo komme gæster fra campingpladsen for eksempel, siger Signe Skøt.

Men at holde Strandgrillen toptunet og klar er ikke helt nok til at fylde dagen ud. Men det har også sine fordel.

- Så har jeg jo nogle blade med og noget læsestof. Og så er der radioen. Jeg bliver tit reddet af P3 - især deres eftermiddagsprogram "Varmefri", siger hun.

Signe Skøt høster også i fritiden frugten af, at hendes ni en halv timer lange arbejdsdag ikke er så hård for tiden.

- Sidste år var jeg totalt kvæstet efter en arbejdsdag og kunne gå direkte i seng. Sådan er det ikke i år - her den anden dag løb jeg en tur efter arbejdet.

- Og en enkelt gang har jeg også være til fest til klokken halv fire om morgenen, selv om jeg skulle på arbejde. Det kunne jeg slet ikke sidste år, siger Signe Skøt, der glæder sig over at have mere overskud til vennerne.

Men selv om hun ikke har problemer med at få tiden til at gå, så kunne hun alligevel godt tænke sig lidt mere sol og et par kolleger i kiosken til at hjælpe med at fodre endeløse rækker af badegæster med is og kolde colaer.

Stille dage i Strandgrillen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce