FYN: Tænk engang!

I Danmark, nærmere bestemt Kullerup på Østfyn, bor en mand, som har fået opfyldt sin drøm om at bryde igennem USA's barske og krævende showverden.

Stig Rossen hedder hovedpersonen i det eventyr, som næsten kun kan ende godt.

Det sker, når han - sammen med hustruen Nina og sønnen Lucas - efter to og en halv måneds tourné og en lang række koncerter bag sig, kan vende hjem til Danmark og familiebasen sydvest for Nyborg.

At det overhovedet er lykkedes at få denne enestående mulighed "over there", har som i ethvert eventyrforløb også kostet mange prøvelser og en god portion fokus og et positivt livssyn.

Og det har Stig Rossen.

- Jeg tror på det, jeg laver og så glæder jeg mig over mit gudgivne talent, som jeg kan glæde andre mennesker med, siger manden med den store volumen og den energi som smitter, så snart man er i selskab med Stig Rossen.

Fyns Amts Avis og energibundtet havde i går sat hinanden stævne i bowlinghallen på Østre Havnevej i Svendborg.

Hvorfor så lige der? Jo såmænd, fordi Stig Rossen, lige inden mødet med lokal-avisen havde et møde oven i købet tæt på avishuset i Sct. Nicolaigade. Så alle parter til denne historie var godt tilpas i centrets café-kurvestole, mens bowlingkugler og andre fornøjelige lyde af mennesker, der hyggede sig, omsluttede de tre i caféen.

Men tilbage til eventyret.

Hvordan kom det så vidt, at Stig Rossen midt i april 2009 vil være kendt af en lang række amerikanere, som har valgt at lytte og opleve ham live ved en lang række koncerter.

Fem års slid belønnet

Musicalstjernen er stillet i udsigt, at der realistisk set bliver tale om, at han skal gennemføre mellem 45 og 50 koncerter rundt om USA

- Ja, det er fantastisk, at det nu, efter fem år, hvor drømmen om en USA-tourné blev skabt, er blevet en realitet, siger Stiger Rossen.

Det skete i Detroit, da han i december 2003 lavede en såkaldt testudsendelse på tv-nettet PBS.

Et vellykket møde, som mundede ud i, at PBS og Stig Rossen blev enige om at fortsætte samarbejdet ved en koncert i Danmarks forlystelseshave i hovedstaden.

Tivolikoncerten med Radiounderholdningsor- kestret blev afholdt 2. maj 2004. Sucessen blev fulgt op med udgivelsen af alle herrens største hits på en dobbelt-cd.

Men så gik der knap et år, inden han igen fløj ind til USA.

I marts 2005 inviterede 13 tv-stationer i lige så mange forskellige stater ham indenfor i studierne. Udsendelserne kom til at indeholde et miks af optagelser fra Tivolikoncerten og interview med danskeren.

- Vi troede - ja, min manager og jeg var faktisk helt sikre på, at nu kom det store gennembrud, og da jeg så i efteråret 2005 blev inviteret igen for at lave seks koncerter, en i Canada og fem i USA, ja, så tænkte jeg, nu sker det - nu bliver det lige så stort som i Victor Borge-klassen.

Stig Rossens stemme forsvinder næsten helt, da han skruer ned for stemmens volume og dæmpet nævner den store danskfødte enter-tainer, som mange amerikanere fortsat betragter som en af deres egne.

Hurtigt er fokus igen genoprettet i fuld styrke, og Stig Rossen konkluderer:

- Jeg er den første dansker med bopæl i Danmark, der er kommet så langt ind i amerikansk showbizz.

Fik erhvervsfolk til at tie - og klappe

Gennembruddet kom, da en amerikansk kvindelig booker, Meridith Hankenson-Beckett, blev opmærksom på den trinde dansker og fik ham med på en showcase, en messe for folk fra amerikansk showbizz.

- Jeg har aldrig tidligere i min karriere prøvet at gå på scenen og begynde at synge for 500 højttalende publikummer. Men undervejs i nummeret "This is the moment" fra mucicalen Jekyll og Hyde - blev der stille.

- Det var en fed fornemmelse, da netop det publikum efter mine tre numre kvitterede med tre stående ovationer.

Og det var på den baggrund, at USA-tourneen kom på plads.

Nu venter bare den ultimative lykkelige slutning på den eventyrlige historie.

- Jeg skal have min kone og min søn med derover. Jeg kan ikke tage afsted i to og en halv måned uden vi er sammen - jeg håber, det lykkes at få det organiseret for hele perioden.

Underviser selv sønnen

- Nina og jeg skal så selv undervise Lucas, men det skal vi nok klare, og vi vil alle tre, er jeg sikker på, få stor gavn af den oplevelse sammen.

Familiefaderen forestiller sig, at de tre skal køre fra sted til sted. Nogle gange i lejet bil og andre gange måske køre sammen med holdet af musikere, som endnu ikke er på plads. Men det kommer det, for Stig Rossen ved, hvad han vil.

Han sidder ikke med hænderne i skødet indtil da. En teaterkoncert i samarbejde med Jesper Asholt, Keld Heick og Jesper Lohmann vil over ti dage i Glassalen i Tivoli genoplive den populære kvartet, Four Jacks. De fire går på scenen i Glassalen i Tivoli for at fortælle historien om gruppen, der for 50 år siden brændte sig ind i danske hjerter med charme, sang og humor.
  • fyens.dk