Stigning i overnatninger: Fyn mærker også godt camping-år

Fyn har også glæde af et godt camping-år. Arkivfoto: Andreas Bang Kirkegaard

Stigning i overnatninger: Fyn mærker også godt camping-år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første del af campingsæsonen har været god over hele landet. Også på Fyn melder indehaverne af pladserne om flere gæster, som nyder ferien i det varme danske vejr.

2018 ligner et flot år for landets campingpladser, som kan glæde sig over langt pænere besøgstal end sidste år. Danmarks Statistiks seneste tal har gjort maj op, og her viste tallene 10 procent flere overnatninger end i 2017. Meget gik campingpladsernes vej i den måned, hvor områderne omkring værtsbyerne for VM i Ishockey havde masser af udlændinge boende, pinsen lå også i den måned, og så satte maj 2018 varmerekord. Men de pæne tal lader til at være fortsat - også på Fyn - hvor man ikke havde ishockey-fordelen. Og spørger man de fynske campingplads-indehavere, er det især vejret, som gør, at mange pladser har haft et år ud over det sædvanlige. Hos en af de store spillere i det fynske camping-landskab, Bøsøre Strand Feriepark rammer dårligt vejr ikke så hårdt, men indehaver Helle Skifter kan alligevel godt mærke en forskel fra 2017.

- Det gode vejr kan selvfølgelig mærkes, og vi hører rigtig meget, at folk er blevet hjemme i stedet for at tage af sted. Vi havde også et fint år sidste år, men jeg kan høre på mine kolleger, at de har taget et stort spring i år. Men i år er også noget bedre end et almindeligt år hos os, siger hun.

Hos kollegerne på mindre pladser, hvor man er mere vejr-følsomme, mærker man i højere grad stigningen.

- Vi har ikke gjort det præcist op, men jeg vil tro, at vi har 20 procent flere overnatninger end sidste år, siger Susanne Sønderby, som har Kongshøj Strand Camping på den fynske østkyst.

- Alt hvad vi har af hytter er booket de næste mange uger, og vi har også langt flere fastliggere end sidste år. Der er rigtig mange, og mange ringer og spørger, men vi har ikke noget ledigt. Men det må vi jo være glade for, siger hun.

På den femstjernede plads Bogense Strand Camping har man haft 30 procent flere overnatninger end sidste år. Og selv om Kim Petersen, som har drevet stedet i to år, giver bedre vedligeholdelse siden overtagelsen en stor del af æren for stigningen, så er den flotte sommer og det varme forår en stor faktor, mener han.

- Det spiller helt sikkert ind. Og det, at det har varet så længe, betyder meget, for folk bestemmer sig tidligt, og folk har haft tid til at ombestemme sig. Vi har haft en fantastisk belægningsgrad henover foråret og starten af sommeren, siger han.

Stigning i overnatninger: Fyn mærker også godt camping-år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce