Stigende ledighed æder SP-gevinst


Stigende ledighed æder SP-gevinst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frigivelse af SP-midler bliver mindre end først antaget. Den uventede stigning i ledigheden kan spise hele SP-gevinsten op.

Udsigten til at ni milliarder kroner fra SP-ordningen fra 1. juni vil sætte ekstra gang i forbruget saboteres af den uventede kraftige stigning i ledigheden. Beregninger foretaget af Danske Bank for dagbladet Børsen viser, at mindst halvdelen af den forventede SP-gevinst på forbruget allerede er ædt op af udsigten til, at ledigheden i de kommende måneder vil stige hurtigere end hidtil forudset.

- Hvis ledigheden stiger med yderligere 10.000 personer inden årsskiftet så vil det påvirke forbrugsvæksten negativt - både i år og næste år, siger Steen Bocian, cheføkonom i Danske Bank.

I sidste uge viste nye tal fra Danmarks Statistik den største stigning i ledigheden på en enkelt måned i mere end 20 år, og det har allerede fået blandt andet Danske Bank til at erkende, at ledigheden sandsynligvis vil stige kraftigere end hidtil forudset frem mod årets slutning.

Steen Bocian anslår, at danskernes mulighed for at hæve deres SP-opsparing i ATP på i alt omkring 43 milliarder kroner vil løfte forbruget med én procent i år svarende til ca. ni milliarder kroner.

Den uventede stigning i ledigheden betyder imidlertid, at forbruget trækkes ned med 0,50-0,75 procent svarende til mindst 4,5 milliarder kroner.

Stigende ledighed æder SP-gevinst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce