Stiftstidende redder Fogh

Det tog blot et kvarter at nedkæmpe ilden.

Stiftstidende redder Fogh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DRAMA: Brand i Christiansborgs tag opdaget af Stiftstidendes politiske redaktion

Det var formentligt en håndværkers skødesløshed, der i går eftermiddag førte til, at der opstod brand i en kvist på Christiansborgs tag - tilfældigvis netop dér, hvor Fyens Stiftstidende har redaktion på borgen, og lige oven på statsministerens kontor.

Branden opstod blot et døgn inden Christiansborgs officielle gaveoverdragelse til kronprinseparret, og gaven kunne meget nemt være endt i vasken, hvis kontoret havde været tomt.

- Det kunne have været gået helt galt. Havde det fået lov til at udvikle sig en time til, var der gået ild i taget, fortæller brandinstruktør Michael Arnfast, der var første brandmand på stedet.

Fordi kobbertaget på Christiansborg skal skiftes, er hele den sydlige del af borgens tag for tiden nøgne træbjælker. Bagved tagstykket, hvor branden opstod, ligger statsministeriet arkiv, der både er tørt og støvet.

Michael Arnfast bestyrer til daglig postkontoret på Christiansborg, men klokken halv fem måtte han smide, hvad han havde i hænderne og trække i røgdykkerdragten.

Fem minutter tidligere bemærkede reporter Karin Axelsson, at lokalet lugtede af røg.

Røgen havde været der det meste af dagen, fordi en håndværker på stilladset udenfor fjernede maling fra vinduet med en varmeblæser. Han var imidlertid gået nogle timer tidligere, og alligevel lugtede det kraftigt.

Da redaktionen åbnede vinduet for at undersøge sagen, var der røg og flammer op ad kvistens yderside.

Stiftstidende slog alarm, og 10 minutter senere væltede politi, betjente og røgdykkere ind gennem redaktionen og ud gennem kvistens vindue.

Ilden var nedkæmpet på et kvarter med vand fra de røde branddunke, der står overalt på Christiansborg.

Mens brandvæsnet sikrede sig, at ilden havde begrænset sig til kvistens træværk, ankom Folketingets formand Christian Mejdahl.

Brandfolkene havde ellers råbt, at formanden skulle orienteres om, at mødet i Folketingssalen godt kunne fortsætte.

- Her er vist folk nok i forvejen, bemærkede Christian Mejdahl da også og vendte om.

Præsidiemedlem Kaj Ikast (K) besigtigede branden, da det hele var overstået, og takkede Stiftstidende for redaktionens årvågenhed.

For med Michael Arnfasts ord:

- Både det første og det andet Christiansborg brændte ned. Så vi skal jo være opmærksomme.

Stiftstidende redder Fogh

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce